Ο «πιο ΟΦΗ δεν γίνεται» και η πρόκληση του Δέλλα

Απόψεις

Δεν υπάρχει άλλη ομάδα σε αυτό το πρωτάθλημα που να έχει αδικήσει τόσο πολύ τον εαυτό της όσο ο ΟΦΗ.

Ο τρόπος που χάνει ο ΟΦΗ στο Πανθεσσαλικό είναι «πιο ΟΦΗ δεν γίνεται». Μόνο η εφετινή ομάδα θα μπορούσε να χάσει κόντρα σε έναν αντίπαλο που δεν ήταν καλύτερος κι έκανε τρεις φάσεις πετυχαίνοντας τρία γκολ.

Το θετικό είναι ότι δεν κέρδισε ουδείς από τους από κάτω στη βαθμολογία για να τρέχει και να μη φτάνει ο Όμιλος ενόψει πλέι άουτ. Το θετικό είναι ότι βλέποντας συνολικά την εικόνα των ομάδων που έχει να αντιμετωπίσει ο ΟΦΗ στο μίνι πρωτάθλημα, καμία δεν είναι καλύτερή του. Το αρνητικό είναι ότι αυτό πρέπει να το (απο)δείξει εντός γηπέδου κι εκεί... houston we have a problem.

Δεν υπάρχει άλλη ομάδα σε αυτό το πρωτάθλημα που να έχει αδικήσει τόσο πολύ τον εαυτό της όσο ο ΟΦΗ. Η ομάδα που μετράει 3 στα 5 στο γήπεδό της με το λεγόμενο «Big-5», την προσεχή Κυριακή μπορεί να κάνει το 4 στα 5 κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά είναι... έτη φωτός μακριά από τα πλέι οφ. Οχι μόνο βαθμολογικά, αλλά αγωνιστικά και σε επίπεδο νοοτροπίας. Διότι το ποδόσφαιρο σου δίνει πράγματα, αλλά σου παίρνει κιόλας και είναι ένα άθλημα σε γενικές γραμμές δίκαιο. Δίκαιη η παρουσία του ΟΦΗ στα πλέι άουτ γιατί σε ολόκληρη κανονική διάρκεια δεν φρόντισε να χτίσει σε καμία από τις τρεις μεγάλες νίκες που σημείωσε (Αρη, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ). Αντίθετα, σχεδόν σε κάθε αγωνιστική γκρέμιζε κι άφηνε πίσω χαλάσματα και τους φιλάθλους να αναρωτιούνται για την πιο αλλοπρόσαλλη ομάδα που έχει παρουσιαστεί τα τελευταία χρόνια.

Αυτή την αλλοπρόσαλλη ομάδα προσπαθεί να επαναφέρει στην κανονικότητα ο Δέλλας. Αλλά τι να κάνει, να μπει να παίξει; Μη ξεχνάτε ότι μιλάμε για πρώην αμυντικό και μάλιστα υψηλού επιπέδου, ε φανταστείτε πως αισθάνθηκε στο Πανθεσσαλικό βλέποντας την εικόνα της άμυνας είτε σε κανονική ροή αγώνα είτε στα στημένα. Και στις δύο περιπτώσεις ο ΟΦΗ έφαγε γκολ.

Αυτό που σίγουρα μπορεί να κάνει και προλαβαίνει, ενόψει πλέι άουτ, είναι να βγάλει τη σκληράδα που χάθηκε κάπου τον Οκτώβριο μετά τη σπουδαία νίκη επί της ΑΕΚ. Να κάνει μία ομάδα «killer», με ρεαλισμό στο παιχνίδι και νοοτροπία του λιονταριού απέναντι στο θήραμα κι όχι της γάτας απέναντι στο ποντίκι.

Ο,τι και να χει στο μυαλό του για τον δικό του ΟΦΗ, προέχει να κάνει την ομάδα του αποτελεσματική και πάνω σε αυτό να πατήσει για την επόμενη σεζόν. Πιο κοντά στον ΟΦΗ του β' μέρους στους «Ζωσιμάδες» και του α' μέρους στο Πανθεσσαλικό, ολότελα με τον ΟΦΗ κόντρα στον Πανσερραϊκό.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.