Ο πιστός στρατιώτης Μανόλης…

08:00 | 08/06/2018

Εκτός από την ουσία της προσφοράς των σημαντικών ποδοσφαιρικών του γνώσεων, η συνεργασία του ΟΦΗ με τον Μανόλη Πατεμτζή έχει έντονο τόσο συναισθηματικό, όσο και σημειολογικό στοιχείο…

Πρόκειται για έναν άνθρωπο ο οποίος αποτελεί μια από τις προσωποποιημένες έννοιες του όρου «αυθεντικό κρητικό ποδοσφαιρικό ταλέντο», καθώς ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε ομάδα τοπικού που δεν υπάρχει πια, τον Ολυμπιακό Ηρακλείου, όπου και ξεχώριζε σαν τη μύγα μέσα στο γάλα. Εκεί τον εντόπισαν οι διοικούντες του ισχυρότατου τότε Ηροδότου και τον πήραν στην ομάδα της Νέας Αλικαρνασσού.

Και εκεί όμως έδειχνε πως ήταν για ακόμα μεγαλύτερα πράγματα κεντρίζοντας το ενδιαφέρον του Έγκε Γκέραρντ, ο οποίος εισηγήθηκε την απόκτησή του από τον κυπελλούχο Ελλάδας τότε ΟΦΗ. Εκεί ο Μανόλης Πατεμτζής βρήκε το ποδοσφαιρικό του λιμάνι. Έζησε μεγάλες στιγμές με τον Όμιλο, του οποίου υπήρξε αρχηγός στα περισσότερα χρόνια της παρουσίας του και με 250 εμφανίσεις, είναι ο 4ος σε συμμετοχές στην ιστορία της ομάδας πίσω από τους Νιόπλια, Μαρινάκη και Χανιωτάκη.

Στη δύση της σημαντικότατης ποδοσφαιρικής του καριέρας αγωνίσθηκε στον Ολυμπιακό Βόλου, προτού κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και ξεκινήσει την προπονητική του καριέρα. Ίσως λίγοι να θυμούνται πως το ξεκίνημά του ως προπονητής το έκανε στον Εργοτέλη το 1998, όταν οι κιτρινόμαυροι αγωνιζόντουσαν στη Δ’ Εθνική.

Επέστρεψε στον ΟΦΗ ως προπονητής πλέον το 2002, όταν ήταν ο άμεσος συνεργάτης του τότε προπονητή Τσέχου Ζντένεκ Σκάσνι, ο οποίος στη συνέχεια τον κράτησε στο επιτελείο του και στον ΠΑΟ. Πλέον φτασμένος προπονητής πρόσφερε τις πολύτιμες υπηρεσίες του σε αρκετές ομάδες της Κρήτης, με μια μικρή παρένθεση το 2015 όταν αντιμετώπισε ένα πρόβλημα υγείας το οποίο ευτυχώς έχει ξεπεράσει και πλέον δίνει και πάλι τα φώτα και τις γνώσεις του στο ποδόσφαιρο.

Αυτά είναι τα στοιχεία, πέραν του αδαμάντινου χαρακτήρα του, που έκαναν τον Νίκο Παπαδόπουλο να τον επιλέξει ως τον άνθρωπο ο οποίος θα έχει υπό τον έλεγχό του τις ομάδες «Κ» του ΟΦΗ και θα είναι ο πρώτος προπονητής της ομάδας Κ20. Πόστο νευραλγικό και ιδιαιτέρως απαιτητικό, για το οποίο η προσωπικότητα και η κατάρτιση του Μανόλη Πατεμτζή είναι ικανά να τον κάνουν πετύχει…

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.