O Πλατανιάς «βύθισε» τον Ηρόδοτο

16:55 | 30/03/2019

Ο Πλατανιάς επικράτησε με 4-0 του Ηροδότου στη Ν. Αλικαρνασσό και ανέβηκε στην 2η θέση, παράλληλα κράτησε χαμηλά τον Ηρόδοτο - έντονες διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους για τη φάση

Μεγάλος νικητής ήταν ο Πλατανιάς στο κρητικό ντέρμπι, το οποίο άνοιξε την αυλαία της 25ης αγωνιστικής. Τα δύο γκολ του Λουκίνα και εκείνο του Καραγκούνη και του Παπουτσογιαννόπουλου χάρισαν την ευρεία νίκη με 4-0 στην Χανιώτικη ομάδα απέναντι στον Ηρόδοτο και βρέθηκε στην 2η θέση. Μέσα σε 10 λεπτά στο β' μέρος η ομάδα του Τάτση σκόραρε τρεις φορές και κράτησε στην επικίνδυνη θέση την ομάδα της Ν. Αλικαρνασσού. Η αναμέτρηση έγινε υπό αντίξοες συνθήκες με αέρα και βροχή, καιρικά φαινόμενα που κυριαρχούν σήμερα στην πόλη του Ηρακλείου.

Έπειτα από ένα στείρο πρώτο μέρος, η επανάληψη αποδείχθηκε μια άλλη ιστορία. Γκολ, διακοπές, νεύρα. Όλα ξεκίνησαν από την φάση του 67'. Ο διαιτητής Βλάχος υπέδειξε πέναλτι του Ανδρέου στον Λουκίνα ενώ έβγαλε από το τσεπάκι του και την κόκκινη κάρτα. Το γκολ μετέτρεψε σε γκολ ο Λυρώνης. Η απόφαση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με το παιχνίδι να διακόπτεται για λίγα λεπτά.  Στην επανέναρξη του αγώνα, πριν προλάβουν να συνέλθουν οι γηπεδούχοι, ο Μποσέτι έκλεψε έξω από την περιοχή, έδωσε έτοιμο γκολ στον Λουκίνα ο οποίος στο 72' διαμόρφωσε το 0-2. Κάπου εκεί τελείωσαν όλα, μάλιστα στο 74' ο Καραγκούνης έκανε το 3-0 διαμορφώνοντας σκηνικό θριάμβου για τους φιλοξενούμενους. Το παιχνίδι είχε διαδικαστικό χαρακτήρα στην συνέχεια. Στο 90' ο Παπουτσογιαννόπουλος έκανε το 0-4 με κοντινό πλασέ άφησε ''άγαλμα'' τον Ξενοδόχοφ.

Αυτή ήταν η 3η εκτός έδρας νίκη του Πλατανιά πηγαίνοντας στους 43 βαθμούς ενώ ο Ηρόδοτος δεν κατάφερε να πετύχει την 3η του συνεχόμενη εντός έδρας νίκη, μένοντας στους 25.

ΗΡΟΔΟΤΟΣ (Γιώργος Λυρώνης): Ξενοδόχοφ, Γιαλούσης, Γραικός (81′ λ.τ Αμαραντίδης), Χατζηλιάδης (70′ Ηλιάδης), Ανδρέου, Παπαγγελής (46′ Ζιώγας), Κασαπάκης, Νύκταρης, Μουκίδης, Μπαρέττας, Γκούφας.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιάννης Τάτσης): Γκοτ, Καραγκούνης (86′ Σμυρλάκης), Ουές, Τσαμούρης, Ρουσάκης, Μποσέτι, Παπανικολάου (75′ Παπουτσογιαννόπουλος), Λουκίνας, Μπιανκόνι (12′ λ.τ Μπουρτζιτίδης), Νίλι, Κόρτσταμ.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.