Ο Ράσταβατς, η πρόκληση και η win-win απόφαση

ΟΦΗ

Το ξεκίνημα του Ράσταβατς με τον Αστέρα την τρέχουσα σεζόν, η αιφνιδιαστική απόλυση και το μεγάλο βήμα με τον ΟΦΗ.

Ο νέος προπονητής του ΟΦΗ συνέχισε την τρέχουσα σεζόν από εκεί του άφησε πέρυσι: στον πάγκο του Αστέρα Τρίπολης. Για την αρκαδική ομάδα η φετινή χρονιά είναι η σεζόν της υπέρβασης, μετά την περσινή μεταβατική, θέτοντας στόχο τις θέσεις 5-8 και μία καλή πορεία στο κύπελλο. Με λίγα λόγια, κοινοί στόχοι με τον ΟΦΗ.

Η πρώτη τριάδα των αγώνων στο πρωτάθλημα ήταν ομολογουμένως απαιτητική. Ο Αστέρας είχε να παίξει με Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και Άρη στο «Βικελίδης» και είχε ένα εντός έδρας παιχνίδι με τον Βόλο. Ο απολογισμός μέχρι την πρώτη διακοπή του πρωταθλήματος ήταν 4 βαθμοί: διπλό στο Ολυμπιακό Στάδιο απέναντι στον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα, εντός έδρας ήττα από τον Βόλο και ισοπαλία στην έδρα του Άρη. Όχι κι άσχημα, δηλαδή.

Κι όμως ήρθε το αιφνιδιαστικό διαζύγιο αρχές του Σεπτεμβρίου και ο Ράσταβατς έμεινε ξάφνου χωρίς δουλειά. Ειρήσθω εν παρόδω, να σημειωθεί ότι ο Ράσταβατς ανέλαβε για πρώτη φορά τους Αρκάδες τον Δεκέμβριο του 2019 κι έκατσε 95 παιχνίδια, με απολογισμό 31 νίκες, 32 ισοπαλίες και 32 ήττες. Επειτα αποχώρησε για την Βοϊβοντίνα για να επιστρέψει στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2023 και να κάτσει ξανά στον πάγκο του Αστέρα.

Ο Σέρβος προπονητής αναζητούσε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του εξετάζοντας προσεκτικά την επιλογή του, έχοντας ως προτεραιότητα να παραμείνει στην Ελλάδα. Η πρόταση του ΟΦΗ, μετά τις εξελίξεις με την παραίτηση του Δέλλα, του ήρθε «λουκούμι». Μία μεγαλύτερη ομάδα, μία νέα πρόκληση και ένας κοινός στόχος με αυτόν που είχε στον Αστέρα. Συν το γεγονός ότι αυτή τη φορά γνώριζε την κλήρωση του κυπέλλου και την προοπτική που έχει ο ΟΦΗ να φτάσει μέχρι τον τελικό.

Η απόφαση, έτσι, δεν ήταν δύσκολη, το «ναι» βγήκε από τα χείλη του σχεδόν αβίαστα. Έχει εικόνα του ΟΦΗ, παρακολουθούσε το ελληνικό ποδόσφαιρο και μετά το «διαζύγιο» με τους Αρκάδες και ξέρει καλά το πρωτάθλημα της χώρας μας. Win-win κατάσταση, αφού και για την Κρητική ομάδα ήταν μία ιδανική περίπτωση στο σύντομο χρονικό διάστημα που είχαν μπροστά τους οι επικεφαλής για να τρέξουν τις διαδικασίες να βρουν νέο προπονητή.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.