Ο Ροντρίγκο έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης στα ΜΚΔ

11:30 | 24/11/2023

Ο Ροντρίγκο αποκάλυψε ότι έπεσε θύμα ρατσιστικών επιθέσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δύο ημέρες μετά την ήττα με 1-0 της Βραζιλίας στο «superclasico» από την Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι, στο στάδιο «Μαρακανά» του Ρίο ντε Τζανέιρο, για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2026.

«Οι ρατσιστές είναι πάντα σε υπηρεσία. Στους λογαριασμούς μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπάρχουν υβριστικά μηνύματα και ανοησίες κάθε είδους», έγραψε ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης, σε μηνύματα που δημοσιεύτηκαν στους λογαριασμούς του στο Instagram και στο X.


Οι χρήστες έχουν επισυνάψει emoji μπανάνας ή μαϊμούς στο προφίλ του 22χρονου Βραζιλιάνου, ο οποίος εξετάζει το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά, σύμφωνα με τον ιστότοπο Globo Esporte.


«Εάν δεν κάνουμε αυτό που θέλουν, εάν δεν συμπεριφερόμαστε όπως νομίζουν ότι θα έπρεπε, εάν φοράμε κάτι που τους ενοχλεί, εάν δεν κατεβάζουμε το κεφάλι όταν μας επιτίθενται, εάν καταλαμβάνουμε χώρους που νομίζουν ότι είναι δικοί τους, οι ρατσιστές αναλαμβάνουν δράση με την εγκληματική τους συμπεριφορά. Για κακή τους τύχη, δεν θα σταματήσουμε», επεσήμανε ο νεαρός ποδοσφαιριστής.

Οι συμπαίκτες του στην εθνική ομάδα, όπως ο Νεϊμάρ και ο Βινίσιους Τζούνιορ, ο οποίος είναι τακτικά στόχος ρατσιστικών επιθέσεων στην Ισπανία όπου είναι συμπαίκτες στην Ρεάλ Μαδρίτης, εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον επιθετικό των «μερένχες».


«Το ξέσπασμά σου τους κάνει να νιώθουν άβολα, μην σταματάς ποτέ!», έγραψε χαρακτηριστικά ο Νεϊμάρ στο Instagram.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.