Ο Σακόρ, ο Κόντε και ο Τέβες

08:10 | 02/02/2019

Γνωρίστε τον Βαγιέμπα Σακόρ της... Γιουβέντους. Η θητεία του εκεί, τα «μυστικά» του και το παρατσούκλι του.

Η θητεία του Βαγιέμπα Σακόρ στη Γιουβέντους δεν ήταν ανούσια. Μπορεί να μην μπόρεσε να φτάσει στην πρώτη ομάδα την περίοδο που φόρεσε την φανέλα της Γηραιάς Κυρίας προτού καταλήξει στην Γκέτεμποργκ, αλλά οι εμπειρίες που συγκέντρωσε δεν ήταν λίγες. Ειδικά για έναν νεαρό ποδοσφαιριστή που στα 16 του βρίσκεται σε ένα σύλλογο όπως η Γιούβε και εκεί μαθαίνει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Αλιεύσαμε ένα παλαιότερο αφιέρωμα στην ιστοσελίδα της Γιουβέντους που αφορούσε το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΟΦΗ. Μία προσωπογραφία με αφορμή μία αναμέτρηση της Γιουβέντους με την Ρεάλ Μαδρίτης για το UEFA Youth League, που μετέπειτα εξελίχθηκε σε Champions League Νέων.

Ο Κόντε και τα μαθήματα

Εκεί, μέσω των δηλώσεών του, μαθαίνουμε τον Σακόρ, τις συνήθειές του, τα όνειρά του, τους ανθρώπους που τον βοήθησαν. Μιλά για τις εμπειρίες του στους «μπιανκονέρι» και θέτει τους προσωπικούς του στόχους.

«Ολα εδώ στη Γιουβέντους είναι πολύ επαγγελματικά. Πρόκειται για μία ομάδα που έχει ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης. Και στη Νορβηγία υπάρχουν μεγάλες ομάδες, αλλά καμία δεν έχει τόσους πολλούς παίκτες με τέτοια αίγλη», δηλώνει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει: 

«Ακολουθούμε συγκεκριμένη ρουτίνα και όλα είναι σε υψηλό επαγγελματικό επίπεδο. Πηγαίνω για ύπνο γύρω στις 10 το βράδυ, ξυπνάω στις 08:30, διαβάζω τα μαθήματά του για το Κολλέγιο της Γιουβέντους, μαθαίνω ιταλικά, ενώ παρακολουθώ online και τα μαθήματα στο νορβηγικό σχολείο».

ΣΑΚΟΡ-ΓΙΟΥΒΕ-ΜΕΣΑ.jpg#asset:68316

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΟΦΗ μπήκε από νωρίς στα βαθιά. Δεν είναι λίγο πράγμα να φοράς την φανέλα της Γιουβέντους και να μαθαίνεις την πειθαρχία από μικρή ηλικία. Ο ίδιος στις δηλώσεις του δεν κρύβει τη «δίψα» του για να μάθει, ενώ αναφέρεται και σε αυτούς που στέκονται δίπλα του: 

«Με έχει βοηθήσει πολύ ο Αντόνιο Κόντε. Εχει πληθώρα τακτικών που πρέπει να μαθαίνουμε αν θέλουμε να γίνουμε μέρος της πρώτης ομάδας. Θέλω να φτάσω στην πρώτη ομάδα, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από τη δουλειά. Πρέπει να δουλέψω σκληρά».

Το πρώτο του γκολ

Ο Βαγιέμπα Σακόρ έζησε την τρομερή εμπειρία να προπονείται με την πρώτη ομάδα, αλλά για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο ξεκίνησε από τη γειτονιά του στη Λιβερία, εκεί όπου είχε την πρώτη του επαφή με το άθλημα: «Πρώτη φορά που είχα μπάλα στα πόδια μου ήταν σε ηλικά 5 ή 6 ετών. Το ποδόσφαιρο ήταν δημοφιλές στη χώρα μου λόγω του Ζορζ Ουεά. Εγω ήμουν όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας μου. Αγάπησα το ποδόσφαιρο και ακόμα θυμάμαι το πρώτο μου γκολ. Ημουν 8 ετών, έπαιξα σε ένα τουρνουά 5x5 και δεν θα ξεχάσω ποτέ το συναίσθημα όταν σκόραρα».

Η Γιουβέντους τον πίστεψε, τον εμπιστεύτηκε. Οταν πρωτοπήγε και τον είδαν στις προπονήσεις τον είχαν χαρακτηρίσει ως νέο «Εντγκαρ Ντάβιντς», του κόλλησαν αυτό το παρατσούκλι. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως όταν τον έδωσε στην Γκέτεμποργκ έβαλε ποσοστό μεταπώλησης. Μπορεί να μην κατάφερε να αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα, αλλά όσα έζησε στους «μπιανκονέρι», αλλά και στην Γκέτεμποργκ, μπήκαν στις βαλίτσες για την Κρήτη. 

Ο νεαρός μέσος ήρθε στον ΟΦΗ για μια νέα αρχή, για ένα καλύτερο αύριο, για να φτάσει στο επίπεδο που επιθυμεί. Και να γίνει το νέο αστέρι της Λιβερίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανέστης στο Capitano.gr: «Αυτός είναι ο Σακόρ»

Οι πρώτες δηλώσεις του Σακόρ

Η πρώτη προπόνηση των Βαζ και Σακόρ

Διαβάστε εδώ όλα τα νέα του ΟΦΗ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.