Ο Σαμαράς και η νίκη στο «καμίνι»

09:04 | 16/10/2018

Ο ΟΦΗ περιμένει την Κυριακή (21/10 )τον Ολυμπιακό και το Capitano.gr… θυμάται τι συνέβη πριν 30 χρόνια στο ''Γεντί Κουλέ'' από 15.000 Ομιλίτες

Ήταν 25 Σεπτεμβρίου του 1988… Ο Όμιλος, με τον Γιάννη Σαμαρά στο αρχικό του σχήμα, πετούσε φωτιές, το «Γεντί Κουλέ»… έκαιγε και ο ηρακλειώτικος σύλλογος υπέτασσε τους «ερυθρόλευκους» με 2-1. Πριν από 30 χρόνια διεξήχθη ένα αλησμόνητο ματς κόντρα στους Πειραιώτες.

 Για την 3η αγωνιστική της Α’ Εθνικής ο ΟΦΗ αντιμετώπιζε τον Ολυμπιακό. Η αρμάδα του Έγκεν Γκέραρντ έμοιαζε ανίκητη μέσα στο «σπίτι» της και ο Ολλανδός τεχνικός είχε ξεκινήσει να «χτίζει» το μύθο του… Στο «Θ. Βαρδινογιάννης» κανείς δεν περνούσε… εύκολο απόγευμα και παρά τον ηλιόλουστο καιρό, το σκηνικό ήταν «μουντό» για τον αντίπαλο.

Με τη βοήθεια του καταπληκτικού του κόσμου ο Όμιλος πήρε το ματς. Οι «ασπρόμαυροι» είχαν μετατρέψει το γήπεδο σε «καμίνι» και είναι ενδεικτικό πως σε εκείνη την αναμέτρηση είχαν κοπεί 12.391 εισιτήρια.

Ήταν μια εποχή όπου ο ΟΦΗ είχε επιβάλλει τους… δικούς του νόμους στο «Γεντί Κουλέ», κάτι που έκανε και απέναντι στον Ολυμπιακό. Στο 18’ ο Βέρα άνοιξε το σκορ, στο επόμενο λεπτό ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου πέτυχε με πέναλτι το 2-0 και… γεια σας. Οι ηττημένοι απλά είχαν μειώσει στο 87’ με τον Μητρόπουλο.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΟΦΗ (Έγκεν Γκέραρντ): Χοσάδας, Ανδριανίδης, Γκουλής, Πατεμτζής, Τσινός, Ίσις, Νιόπλιας, Βέρα, Παπαβασιλείου (48’ Τσίμπος), Χαραλαμπίδης (67’  Μαρινάκης), Σαμαράς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάτσεκ Γκμοχ): Ταληκριάδης, Καλταβερίδης (69’ Νεντίδης), Μπανιώτης, Παχατουρίδης, Κωφίδης, Τσαλουχίδης, Τσιαντάκης, Χαντζίδης (45’ Σαββίδης), Φούνες, Μητρόπουλος, Μουστακίδης.  

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.