Ο σοβαρός ΟΦΗ του Δέλλα

09:00 | 17/03/2024

​Ούτε κρύο, ούτε ζέστη για τον ΟΦΗ, αλλά κρατάμε τη σοβαρότητα - Άρθρο του Δ. Καρυωτάκη.


Γράφει ο Δημήτρης Καρυωτάκης


Ξεκίνημα που σου αφήνει μια ανάμεικτη γεύση ο χθεσινός αγώνας με την Κηφισιά, θα μπορούσες να φύγεις νικητής, ειδικά στη φάση με τον Μπάκου στο τέλος, αλλά θα μπορούσες να έφευγες και χαμένος αν δεν επενέβαινε ο Μπάουμαν, πάλι βέβαια μακριά από την πρώτη σου εκτός έδρας νίκη.

Μάζευε κι ας είναι και ρώγες που λένε και στο χωριό μου, ειδικά όταν παίζεις σ’ ένα μίνι πρωτάθλημα που το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι να μην μπλέξεις με τις Μπαρτσελόνες τύπου Βόλου!

Αν εξαιρέσεις τα πρώτα 10λεπτα των δυο ημιχρόνων, όταν ο ΟΦΗ σοβαρεύτηκε έδειξε πως πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και στις λεπτομέρειες δεν έβαλε το γκολ στις φάσεις που δημιούργησε. Κλασικές ευκαιρίες βέβαια δεν έκανε αλλά και πάλι ένα γκολ θα μπορούσε να έλθει στις φάσεις που μύρισαν γκολ.

Από την άλλη κρατάμε το μηδέν στα μετόπισθεν, δεν το είδαμε πολλές φορές φέτος και ξέρουμε πως από την άμυνα χτίζεις ότι μπορείς να καταφέρεις, ειδικά από μια ομάδα που έχει έφεση στο γκολ.

Κρατάμε ως ανάμνηση τον εμβληματικό Μεγιάδο, σαν το παλιό κρασί ο Αργεντίνος που όταν είναι καλά και ο ΟΦΗ συνήθως είναι καλά, τη θετική συνέχεια του Αποστολάκη, το καλό φεγγάρι Βούρου - Λαμπρόπουλου, την ηγετική παρουσία του Μπάουμαν που είναι ό,τι καλύτερο έχει δείξει φέτος σε αυτήν την κακή χρονιά της ομάδας, και το σεντρεφορίσιο γκολ του Ισάγκα που δεν μέτρησε!

Η σοβαρότητα πάντως στην προσέγγιση, η θέληση των παικτών και η αντιμετώπιση του Δέλλα που έδειξε να θέλει να πάρει το ματς ακόμα κι όταν θα μπορούσε να αρκεστεί στην ισοπαλία, μας αφήνει την αίσθηση πως η ομάδα συνέχισε από εκεί που σταμάτησε με τον Παναθηναϊκό και νομίζω πως με το δυο στα δυο στα ματς που ακολουθούν στο Ηράκλειο, θα έχει ο προπονητής το περιθώριο να μπορεί να πειραματιστεί και σε κάποια πράγματα ενόψει της νέας χρονιάς.

Δεν σου δίνει λάμψη αυτή η ανυπόφορη σειρά αγώνων στα play out, αλλά όταν παίζεις με ομάδες που διεκδικούν τη ζωή τους, πάντα ψάχνεις ένα έξτρα κίνητρο για να ξεμπλέκεις γρήγορα ή για να μην ξεφτιλιστείς όπως έγινε με τον (χωρίς ειδικό βάρος φανέλας) Αστέρα Τρίπολης.

Ο ΟΦΗ δείχνει να κινείται σε αυτό που είπε μεσοβδόμαδα ο Δέλλας κι αυτό μας κάνει να περιμένουμε πως στο τέλος η σοβαρότητα στην προσέγγιση κάθε αγώνα θα αφήσει ένα αρκετό απόθεμα βαθμών και δυνάμεων για μια καλύτερη συνέχεια.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.