Ο Στάικος άλλαξε επίπεδο…

ΟΦΗ

Ο μέσος του ΟΦΗ έγινε… άλλος παίκτης.

Χρειάζεται σίγουρα πολλή προσπάθεια για να εντοπίσει κάποιος κάτι θετικό στον Όμιλο της περασμένης περιόδου. Η σεζόν σώθηκε λίγο πριν το φινάλε της και γενικότερα εντός αγωνιστικών χώρων τα πράγματα κύλησαν άσχημα.

Οι «ασπρόμαυροι» μπήκαν στη χρονιά με προσδοκίες, αλλά στην πορεία τα πάντα «στράβωσαν» και τα… δράματα αποφεύχθηκαν στο παρά πέντε.

Ένα, ωστόσο, από τα «συν» για τον ηρακλειώτικο σύλλογο ήταν η εικόνα του Πασχάλη Στάικου. Ο 26χρονος ποδοσφαιριστής είχε πολύ καλή παρουσία και με τις εμφανίσεις του, δεν είναι υπερβολή, πως άλλαξε επίπεδο.

Έτσι κι αλλιώς πρόκειται για μία αρκετά ποιοτική μονάδα για το συγκρότημα του Νίκου Νιόπλια, ωστόσο τη σεζόν που πέρασε αναβαθμίστηκε-τρόπον τινά-και έβγαλε χαρακτήρα.

Όταν κατηφόρισε στην Κρήτη από τον Παναθηναϊκό, το καλοκαίρι του 2019, ήθελε να βρει λεπτά συμμετοχής και να πάρει ματς στα πόδια του.

Ο ΟΦΗ όντως του παρείχε ό,τι ήθελε και εκείνος από την πρώτη στιγμή έδειξε έτοιμος ν’ ανταποκριθεί. Φέτος, μάλιστα, ο Μακεδόνας ποδοσφαιριστής το πήγε ένα βήμα πιο μπροστά.

Λίγο οι σοβαρές απουσίες, λίγο η ακόμη καλύτερη προσαρμογή του στην ομάδα, είχαν σαν συνέπεια να εξελιχθεί σε ένα υπερπολύτιμο «εργαλείο» του Ομίλου.

Το σπουδαιότερο, άλλωστε, με την περίπτωση του Στάικου είναι πως με το αγωνιστικό του «πρόσωπο» απέδειξε ότι μπορεί να πάρει βασικό ρόλο στο κλαμπ και να επηρεάσει ουσιαστικά το παιχνίδι των «ασπρόμαυρων».

Η ποδοσφαιρική του ενηλικίωση έχει έρθει καιρό τώρα, αλλά την προηγούμενη περίοδο ανέβασε αναμφισβήτητα το στάτους του, ενώ, εφόσον υπήρχε, θα κέρδιζε πολλές θέσεις στο ranking σπουδαιότητας, στο ρόστερ του συνόλου του Νιόπλια.

Ο ίδιος έχει διαρκώς περισσότερες απαιτήσεις από τον εαυτό του και με την απόδοση του… απαιτεί περισσότερα πράγματα από την τεχνική ηγεσία.

Δουλεύει συνεχώς, έχει βελτιωθεί αισθητά και αυξάνει φυσικά τον συναγωνισμό στη μεσαία γραμμή του.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.