Ο συμπαθητικός ΟΦΗ έγινε ξαφνικά... αντιπαθητικός

Απόψεις

Όσο ο ΟΦΗ δεν ενοχλούσε ήταν η όμορφη εξαίρεση στη μαυρίλα του ελληνικού ποδοσφαίρου, συμπαθητικός απ' όλους.

Case study, ποδοσφαιρικό ήθος, πρότζεκτ, ποδοσφαιράνθρωποι. Λέξεις και χαρακτηρισμοί που συνθέτουν την προσπάθεια του ΟΦΗ, του ΟΦΗ του Μιχάλη Μπούση.

Όλα ήταν καλά όσο ο ΟΦΗ ήταν απλώς ένα φωτεινό παράδειγμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όσο δεν... πείραζε κανέναν και δεν ενοχλούσε ήταν η όμορφη εξαίρεση στη μαυρίλα του ελληνικού ποδοσφαίρου, συμπαθητικός απ' όλους.

Τώρα τα... κόζα αλλάζουν. Ο ΟΦΗ μεγαλώνει και δυναμώνει, διεκδικεί αυτά που του αναλογούν, θέλει να πάει ψηλά, θέλει να γιγαντωθεί βάσει ιστορίας και δυναμικής. Τώρα που πάει να σηκώσει κεφάλι από συμπαθητικός γίνεται... αντιπαθητικός. Όλο και βρίσκεται στο διάβα του ένας Φωτιάς, ένας Τζήλος, ένας Παπαδόπουλος να του κόψει τη φόρα, να του κόψει τον βήχα.

Ο ΟΦΗ χαλάει τη μανέστρα φαίνεται. Μαθημένοι να τα θέλουν όλα δικά τους οι «μεγάλοι» δεν έχουν χώρο για άλλες ομάδες που θέλουν να αναδειχθούν, μέσα από το ποδόσφαιρο, σαν τον ΟΦΗ. Η Κρητική ομάδα ήταν ένα φωτεινό παράδειγμα απ' όλους, το πρότζεκτ φάνταζε ως μία όμορφη ποδοσφαιρική ιστορία. Όλα αυτά αρκεί να μην... ενοχλούσε.

Τώρα ο ΟΦΗ ανεβαίνει. Πάει στα ψηλά πατώματα, θέλει να μπει σφήνα στους περιβόητους «μεγάλους». Με ήθος και καθαρή ματιά. Με λεβεντιά και καθαρό κούτελο. Όσο μεγαλώνει ο ΟΦΗ τόσο θα τον μικραίνουν με τις αποφάσεις τους.

Τα «καμπανάκια» φέτος ήχησαν. Πολλές φορές. Με εξωαγωνιστικό τρόπο θέλουν να φρενάρουν την Κρητική ομάδα και να ορίσουν αυτοί την πορεία της. Το ποιοι είναι αυτοί ας κοιτάξει ο καθένας τον καθρέπτη του για να το διαπιστώσει.

Μετά το ματς του Σαββάτου δεν άνοιξε μύτη. Φανταστείτε κάτι τέτοιο να γινόταν στο Καραϊσκάκη, στο ΟΑΚΑ, στη Λεωφόρο ή στην Τούμπα από την άλλη πλευρά. Τώρα απόλυτη ησυχία, είναι απλά Δευτέρα. Έχει και Τζόκοβιτς, μη τυχόν και το ξεχάσουμε. Ενοχική σιωπή; Ή ο ΟΦΗ δεν πουλάει; Τίποτα από τα δύο, εκδούλευση λέγεται αυτό.

Ο Όμιλος είναι μακριά από όλα αυτά, έξω από το παρασκήνιο του ποδοσφαίρου που το κατατρώει χρόνια και χρόνια. Θα κατηγορηθεί γιατί πάει με τον σταυρό στο χέρι και δεν αντιδρά. Θα κατηγορηθεί γιατί δεν γίνεται... σαν τα μούτρα των άλλων. Στο τέλος της ημέρας και όταν η σκόνη πέφτει, μάλλον καλά κάνει και δεν γίνεται σαν αυτούς που κοροϊδεύουμε. Αντιδράει χωρίς άναρθρες κραυγές και επικοινωνιακά «ουάου». Αυτό που έπρεπε το έκανε για όσα έζησε το Σάββατο. Η σιωπηλή αντίδραση μακάρι να φέρει ένα ηχηρό αποτέλεσμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ξέσπασε ο Μπούσης: «Kύριε Κλάτενμπεργκ δεν θα σιωπήσω!»

Η παρόμοια φάση με αυτή του Βούρου που ο Κλάτενμπεργκ συμφώνησε με το μη καταλογισμό πέναλτι - Στο VAR... ο Φωτιάς!

Δυνατός ΟΦΗ εντός κι εκτός γηπέδου!

Τι έχει ο Φωτιάς με την Κρήτη;

Δεν θα το αφήσει έτσι ο ΟΦΗ


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.