Ο θάνατος σου, η ζωή μου!

10:23 | 08/04/2019

Η νίκη του ΟΦΗ και η ισοπαλία του Λεβαδειακού με τον Αστέρα Τρίπολης έχουν βάλει «φωτιά» στο πρωτάθλημα και έχουν προσδώσει μεγάλο ενδιαφέρον στη μάχη της σωτηρίας - ποια τα κριτήρια ισοβαθμίας

Παρ ότι στις πρώτες θέσεις τα ερωτηματικά δεν είναι πολλά, δεν ισχύει το ίδιο και στην ουρά της Superleague. Για την ακρίβεια, όλα είναι ρευστά για το ποιες ομάδες θα υποβιβαστούν.

Προφανώς, υπάρχει ο αστερίσκος της αναδιάρθρωσης καθώς και η εξωαγωνιστική περιπέτεια του ΟΦΗ για το ματς με τον Αιγινιακό.

Θεωρητικά, ο Πανιώνιος με τους 32 βαθμούς είναι σε πλεονεκτική θέση για τη σωτηρία παρ ότι στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές θα παίξει με ΟΛΕΣ τις ομάδες που καίγονται για παραμονή: Λεβαδειακό - ΠΑΣ Γιάννινα και Αστέρα Τρίπολης. Επίσης, η λογική λέει ότι η Ξάνθη θα κερδίσει σε δύο εβδομάδες τον υποβιβασμένο Απόλλωνα Σμύρνης, θα φτάσει τους 32, βαθμοί που πιθανόν να της χαρίσουν την παραμονή.

Τα κριτήρια ισοβαθμίας:1) Βαθμοί στα παιχνίδια των ομάδων που ισοβαθμούν - 2) Διαφορά τερμάτων στα παιχνίδια των ομάδων που ισοβαθμούν -3) Διαφορά τερμάτων συνολικά - 4) Καλύτερη επίθεση συνολικά - 5) Καλύτερη άμυνα συνολικά 6) Μπαράζ σε ουδέτερο γήπεδο (μόνο για να κριθεί ο πρωταθλητής, οι ομάδες που θα υποβιβαστούν, ή οι ομάδες που θα συμμετάσχουν σε διεθνείς διοργανώσεις)- 7) Κλήρωση.

Το δυσκολότερο πρόγραμμα το έχει μακράν η ΑΕΛ καθώς θα παίξει με ΠΑΟΚ - ΑΕΚ και Ολυμπιακό ενώ θυμίζουμε ότι ΟΦΗ θα αγωνιστεί με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ την επόμενη αγωνιστική, θα υποδεχτεί τον Αστέρα Τρίπολης ενώ την τελευταία αγωνιστική ταξιδεύει στο Περιστέρα για το ματς με τον Ατρόμητο.

Εν κατακλείδι, ο Λεβαδειακός, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα υποβιβαστεί. Δεν είναι μόνο οι 21 βαθμοί αλλά και οι αναμετρήσεις με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ που οδηγούν στο παραπάνω συμπέρασμα.

* Απομένουν πλέον 3 αγωνιστικές, δείτε το πρόγραμμα όλων των εμπλεκόμενων ομάδων μέχρι το τέλος:

 
10.ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (32 βαθμούς) 
Λεβαδειακός*
ΠΑΣ Γιάννινα
Αστέρας Τρ.*
 
10. ΑΕΛ (30 βαθμούς )
ΠΑΟΚ
ΑΕΚ*
Ολυμπιακός 
 
11.ΞΑΝΘΗ (29 βαθμούς)
Ολυμπιακός* 
Απόλλων Σμ.
Αρης* 
 
12.ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (28 βαθμούς)
ΠΑΣ Γιάννινα* 
ΟΦΗ*
Πανιώνιος
------------------------------------------------------
13.ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ(26 βαθμούς)
Αστέρας Τρ.
Πανιώνιος*
ΠΑΟΚ
--------------------------------------------------------
14.ΟΦΗ (25 βαθμούς)
Παναθηναϊκός*
Αστέρας Τρ.
Ατρόμητος* 
 
15.ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (21 βαθμούς) 
Πανιώνιος 
ΠΑΟΚ*
ΑΕΚ

*Εκτός έδρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η βαθμολογία μετά τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής

Στο «κόκκινο» η αγωνία για την παραμονή!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.