Ο Τζόκοβιτς και η «πυραμίδα του Ηλιου»

15:45 | 14/07/2022

Τρεις ημέρες μετά την κατάκτηση του Γουίμπλεντον, ο Νόβακ Τζόκοβιτς ταξίδεψε στη Βοσνία, προκειμένου να εγκαινιάσει γήπεδα τένις σε ένα «αρχαιολογικό πάρκο», ο διευθυντής του οποίου, ισχυρίζεται ότι στεγάζει μια πυραμίδα.

Αν και αυτή η θεωρία, σχετικά με τον λόφο που βλέπει στην μικρή πόλη Βισόκο, κοντά στο Σαράγεβο, έχει απορριφθεί από τους αρχαιολόγους, ο «Νόλε» επισκέπεται συχνά την περιοχή για ξεκούραση και αποφόρτιση.

Μετά από την πρώτη του επίσκεψη, το 2020, στο «Πάρκο της Βοσνιακής Πυραμίδας του Ήλιου», το οποίο έχει περιγράψει ως «παράδεισο στη γη», ο Τζόκοβιτς βρέθηκε εκεί τουλάχιστον τέσσερις φορές, μόνος ή με την οικογένεια του και πάντα έτυχε θερμής υποδοχής από τον ιδιοκτήτη, Σεμίρ Οσμάνατζιτς.

Σύμφωνα με τον Βόσνιο επιχειρηματία, ο οποίος έχει πάθος για τους αρχαίους πολιτισμούς, η ιδέα της κατασκευής ενός «περιφερειακού εκπαιδευτικού κέντρου» γεννήθηκε κατά την τελευταία επίσκεψη του Τζόκοβιτς, τον περασμένο Μάρτιο.

«Είχαμε συμφωνήσει να φτιάξουμε δύο γήπεδα στο πάρκο μας, για την προπόνηση παικτών κορυφαίου επιπέδου, το ένα σε τσιμέντο και το άλλο σε χώμα», ανακοίνωσε πρόσφατα ο Οσμανάτζιτς, ενώ από την πλευρά του, ο κορυφαίος τενίστας, πρόσθεσε: «Είναι μια ξεχωριστή ημέρα για το Βισοκο, για την Βοσνία, για ολόκληρη την περιοχή, για το τένις, για τον αθλητισμό».

Απευθυνόμενος στους εκατοντάδες παρευρισκόμενους, ο 35χρονος πρωταθλητής, τόνισε πως «Το μήνυμα σήμερα είναι ειρήνη, αθλητισμός, μέλλον και υγεία», ενώ στην συνέχεια και για δύο ώρες, συμμετείχε σε αγώνες επίδειξης, με αντιπάλους τον Κροάτη, βοσνιακής καταγωγής, Ιβάν Ντόντιγκ, τον Σλοβένο, Αλιάζ Μπεντένε και τον Βόσνιο, Αλντίν Σέτκιτς. Ο Τζόκοβιτς, έδειχνε να απολαμβάνει τις στιγμές και φρόντισε να διασκεδάσει το κοινό, άλλοτε προσποιούμενος λογομαχία με τους διαιτητές και άλλοτε, προσπαθώντας να τους... δωροδοκήσει.

Ο Οσμάνατζιτς, ισχυρίζεται εδώ και είκοσι χρόνια, ότι ανακάλυψε όχι μία, αλλά πολλές πυραμίδες που κατασκευάσθηκαν από έναν μυστηριώδη πολιτισμό κοντά στο Βισοκο. Επιπλέον, οι ομάδες του, καθαρίζουν εδώ και μερικά χρόνια, υπόγειες στοές κοντά στην «πυραμίδα του Ήλιου», για την οποία καυχιέται για τις ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία των επισκεπτών, των οποίων ο αριθμός έχει αυξηθεί σημαντικά από τότε που πήγε εκεί ο Τζόκοβιτς.

Ο «Νόλε» έχει δηλώσει κατά καιρούς ενδιαφέρον για το... απόκρυφο και παρόμοιες ιδιαιτερότητες. Μάλιστα, έχει διαλογισθεί κατ' επανάληψη στην «πυραμίδα του Ήλιου» και περπάτησε στις «ενεργειακές» σήραγγες, που σύμφωνα με έναν τοπικό αρχαιολόγο που επικρίνει την θεωρία του Οσμάνατζιτς, είναι απλώς, τα ερείπια ενός αρχαίου ορυχείου.

«Εδώ, αισθανόμαστε την ενέργεια, ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Για εμένα, είναι ένα από τα πιο ισχυρά μέρη στον πλανήτη από άποψη ενέργειας», επεσήμανε ο Τζόκοβιτς μετά το τέλος του αγωνιστικού μέρους της εκδήλωσης.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.