Όχι έτσι, ρε ΟΦΗ!

ΟΦΗ

Πάλι δέχθηκε γκολ στις καθυστερήσεις, πάλι ψυχρολουσία για τον ΟΦΗ που έμεινε στο 1-1 με τον Ατρόμητο στο «Γεντί Κουλέ»

Ο Όμιλος δεν μπόρεσε να επιστρέψει στις επιτυχίες, αν και ήταν "αγκαλιά" με τη νίκη μέχρι τις καθυστερήσεις. Στους τρεις "τελικούς" που απομένουν, έτσι, πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός.

Οι "ασπρόμαυροι" δεν ήταν ξανά αρκετά καλοί, ωστόσο τους μένει η τεράστια πίκρα, αφού δέχτηκαν το γκολ δευτερόλεπτα πριν το φινάλε.

Ο Βάτερμαν υπερασπίστηκε την εστία των γηπεδούχων και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Μαρινάκης, Διαμαντής, Βούρος και Κοροβέσης.

Στην τριάδα των χαφ αγωνίστηκαν οι Μεγιάδο, Σακόρ και ντε Γκουζμάν, στα "φτερά" της επίθεσης οι Σαρδινέρο και Σολίς και στην κορυφή ο Γιάννου.

Δεν απειλούσε

Οι ισχυροί άνεμοι δυσκόλευαν αρκετά τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών και η συγκεκριμένη παράμετρος δε βοηθούσε καμία από τις δύο ομάδες. Αμφότερες, βέβαια, μπήκαν νευρικά στο ματς, έκαναν λάθη και το θέαμα ήταν κακό.

Στο 16', πάντως, οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο τεράστιες ευκαιρίες για σκοράρουν. Πρώτα με κοντινή προβολή του Γιακουμάκη και μετά με κεφαλιά του Γκαλβάο, αλλά και στις δύο περιπτώσεις ο Βάτερμαν είχε καταπληκτικές αντιδράσεις.

Το σύνολο του Νιόπλια δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει σωστά και να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Γιαννιώτη.

Ανασταλτικά, πλην της διπλής φάσης του αντιπάλου στο 16', οι "ασπρόμαυροι" δεν είχαν νιώσει κίνδυνο, όμως ούτε και οι ίδιοι προβλημάτιζαν το συγκρότημα του Παντελίδη.

Στο 44', βέβαια, ο Μουνίθ πέτυχε γκολ, ωστόσο ο Φωτιάς το ακύρωσε με χρήση VAR και το 0-0 παρέμεινε μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

"Ψυχρολουσία" στο φινάλε

Στην επανάληψη οι παίκτες του ΟΦΗ μπήκαν δυνατά και ήταν ανώτεροι από τον αντίπαλο τους. Έφταναν έξω από την περιοχή του Ατρόμητου με άνεση και μάλιστα στο 53' "άγγιξαν" το γκολ, αλλά ο Γιαννιώτης απέκρουσε εξαιρετική την καρφωτή κεφαλιά του Διαμαντή.

Ο Όμιλος απείλησε και στο 60' με τον Σακόρ, ενώ με την είσοδο στων αγώνα των Ουές, Λυμπεράκη και Στάρτζεον, ο σχηματισμός του έγινε 3-5-2.

Η ομάδα του Νιόπλια είχε την υπεροχή και στο 68' μπόρεσε να προηγηθεί με πέναλτι του ντε Γκουζμάν, το οποίο ο Φωτιάς έδωσε με χρήση VAR, καθώς αρχικά δεν είδε το χέρι του Σάλομον.

Οι γηπεδούχοι κρατούσαν χωρίς πρόβλημα το υπέρ τους προβάδισμα, όμως μέχρι το 93'. Τότε που ο Ραμπέγιο σέντραρε και ο Χριστοδουλόπουλος στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά ισοφάρισε! Ο ΟΦΗ, πάντως, λίγο έλειψε να πάρει το "τρίποντο" στο 94', όταν ο Σακόρ αστόχησε από το ύψος του πέναλτι.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Βάτερμαν, Μαρινάκης (87' Βαφέας), Διαμαντής, Βούρος, Κοροβέσης (61' Λυμπεράκης), Μεγιάδο, Σακόρ, ντε Γκουζμάν, Σαρδινέρο (72' Γρίβας), Σολίς (61' Στάρτζεον), Γιάννου (61' Ουές).

Ατρόμητος (Σάββας Παντελίδης): Γιαννιώτης, Γούτας, Μαυρομμάτης, Γκάλο, Γκαλβάο (77' Τομάσεβιτς), Ούμπιδες (84' Ραμπέγιο), Σάλομον, Νάτσος (71' Χριστοδουλόπουλος), Μουνίθ (84' Εντομβονγί), Μανούσος, Γιακουμάκης (71' Κωτσόπουλος).

Θυμηθείτε το live της αναμέτρησης

Όλα τα ρεπορτάζ από τον αγώνα του «Γεντί Κουλέ»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.