BLACK MAGIC: Ο ΟΦΗ «κατάπιε» την ΑΕΚ!

ΟΦΗ

Μεγάλη νίκη για τον ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΟΦΗ με τους Φελίπε και Ντίκο να «υπογράφουν» το 2-0 επί της ΑΕΚ στο «Γεντί Κουλέ»!

Ο Νταμπράουσκας παρέταξε τον ΟΦΗ με την ίδια ενδεκάδα που έπαιξε απέναντι στον Παναιτωλικό και είδε την ομάδα του μόλις στο 5ο λεπτό να παίρνει το προβάδισμα στο σκορ με τον Φελίπε να κερδίζει κατά κράτος την άμυνα του ΟΦΗ και τον Στάνκοβιτς -μετά από σέντρα του Μπάκιτς- και με κεφαλιά να ανοίγει το σκορ.

Ο ΟΦΗ είχε και συνέχεια, αφού μετά το 1-0 έπαιξε σχεδόν το τέλειο παιχνίδι ανασταλτικά, βραχυκυκλώνοντας την ΑΕΚ, η οποία απείλησε δύο φορές στο ματς στο 33ο λεπτό με τον Μοχαμάντι να μπαίνει στην περιοχή από πλάγια αριστερά, να κάνει το σουτ και τον Μπάουμαν να διώχνει με τα πόδια και στο 45' με κοντινή κεφαλιά του Ελίασον, μετά από εκτέλεση, φάουλ η οποία έφυγε άουτ.

Ο ΟΦΗ ήταν εξαιρετικός με τρομερή συγκέντρωση στο παιχνίδι, αλάνθαστος και μόνο στην επίθεση, στις φάσεις που βγήκε μπροστά, ήταν επιπόλαιος χάνοντας ευκαιρία να πετύχει και δεύτερο γκολ. Βέβαια είχε να αντιμετωπίσει και τον διαιτητή Διαμαντόπουλο, ο οποίος προκαλούσε εύλογο εκνευρισμό δίνοντας παραπάνω από τα... σπόρια στην ΑΕΚ.

Στο δεύτερο μέρος ο ΟΦΗ έχασε μεγάλη ευκαιρία σε κοντινή κεφαλιά του Φελίπε, για να πάρει με τον ίδιο τρόπο προβάδισμα δύο τερμάτων, ενώ η αντίδραση της ΑΕΚ ήρθε από τον Αλμέιδα, ο οποίος έπαιξε φουλ επίθεση ρίχνοντας στο ματς Γκατσίνοβιτς, Αραούχο και Πόνσε.

Η πίεση της ΑΕΚ στον ΟΦΗ ήταν αφόρητη αναζητώντας το γκολ της ισοφάρισης, απείλησε με φάουλ του Γκατσίνοβιτς, αλλά ο ΟΦΗ στο 83ο λεπτό της έδωσε τη χαριστική βολή. Δύο παίκτες που μπήκαν αλλαγή συνεργάστηκαν άψογα και «κλείδωσαν» το μεγάλο τρίποντο για τον Όμιλο. Συγκεκριμένα, μετά από υπέροχη κάθετη πάσα του Αμπάντα στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, ο Ντίκο πετάχτηκε και απέφυγε τον Στάνκοβιτς σκοράροντας για το 2-0 σε κενή εστία! Ο ΟΦΗ πήρε μεγάλη νίκη, την πρώτη εντός έδρας επί της ΑΕΚ από το 2019 και ανέβηκε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μπάουμαν, Βούρος, Πασαλίδης (55΄ Λαμπρόπουλος), Καρο, Μεγιάδο, Γκλέιζερ, Λάρσον, Θοράρινσον, Γκαγιέγκος (75΄ Αμπάντα), Μπάκιτς, Φελίπε (67΄ Ντίκο)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Κάλενς, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι, Ελίασον (67΄ Ζίνι), Γαλανόπουλος (67΄ Πινέδα), Πισάρο (61΄ Γκατσίνοβιτς), Φαν Βέερτ (61΄ Αραούχο), Τσούμπερ (61΄ Πόνσε)

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.