Απογοήτευσε ο ΟΦΗ, βαριά ήττα από την ΑΕΚ

ΟΦΗ

Εφιαλτική βραδιά για τον απογοητευτικό ΟΦΗ που ηττήθηκε 0-3 από την ΑΕΚ στο «Γεντί Κουλέ».

Με τον Τοράρινσον μοναδική αλλαγή, στη θέση του τιμωρημένου Βούρου δίπλα στους Διαμαντή και Πασαλίδη, παρατάχθηκε ο ΟΦΗ απέναντι σε μία ΑΕΚ που έπαιζε χωρίς κλασικό φορ, αλλά είχε μπροστά Τσούμπερ, Μάνταλο και Γκατσίνοβιτς που ήταν ουσιαστικά η πηγή κινδύνου για την άμυνα των γηπεδούχων.

Ο Γκατσίνοβιτς ήταν αυτός που ήταν ο κύριος εκφραστής των φάσεων της ΑΕΚ, με σημαντικότερη το φαλτσαριστό σουτ που έδιωξε εντυπωσιακή σε κόρνερ ο Μανδάς.

Από την άλλη ο ΟΦΗ ήταν κυρίως σε φάση άμυναςς και προσπαθούσε να παίξει με αντεπιθέσεις, με τον Ντίκο να είναι ο μοναδικός που έψαχνε τρόπο να απειλήσει.

Η ΑΕΚ βρήκε τελικά το γκολ στο 43ο λεπτό. Ο Μάνταλος εκτέλεσε κόρνερ συρτά, η άμυνα του ΟΦΗ ξεγελάστηκε, ο Άμραμπατ βρέθηκε μόνος δεξιά, έκανε τη σέντρα-σουτ, ο Πασαλίδης έβαλε το πόδι του, η μπάλα βρήκε πάνω του και κατέληξε στα δίχτυα του ΟΦΗ.

Η απάντηση του Ομίλου ήρθε με δύο απανωτές ευκαιρίες από Μπάκιτς και Μπαλογιάννη, οι οποίοι με ισάριθμα σουτ έχασαν ευκαιρίες για το 1-1 πριν από την ανάπαυλα.

Στο δεύτερο μέρος ο ΟΦΗ βρέθηκε με δύο γκολ στην πλάτη, αφού η ΑΕΚ έφτασε στο 0-2 στο 49ο λεπτό. Συγκεκριμένα, τo δεύτερο γκολ της Ενωσης προήλθε έπειτα από γέμισμα στην περιοχή, ο Πασαλίδης δεν έδιωξε σωστά και έστειλε την μπάλα πάνω στον Άμραμπατ, ο οποίος έκανε το σουτ για το 2-0. Η φάση ελέγχθηκε και από το VAR για το αν υπήρξε επιθετικά φάουλ του Βίντα ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν από το γκολ.

Στο 62ο λεπτό ήρθε το τρίτο γκολ της ΑΕΚ σε ένα ματς που είχε ανοίξει, με τον Μπάκιτς και τον Ντίκο λίγο νωρίτερα να απειλεί τον Αθανασιάδη δύο φορές. Ο Μάνταλος κράτησε την μπάλα, είδε την κίνηση του Γκατσίνοβιτς στο χώρο, με τον Σέρβο να πλασάρει για το τρίτο γκολ της Ένωσης.

Το ματς στη συνέχεια άνοιξε, η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, αμφότερες οι ομάδες έχασαν ευκαιρίες για να σκοράρουν, με τον ΟΦΗ να ψάχνει επί της ουσίας το γκολ της τιμής σε ένα παιχνίδι που ήδη είχε κριθεί. Πάντως ο Ομιλος είχε μία μεγάλη ευκαιρία με τον Μεγιάδο για να μειώσει, αλλά το 0-3 δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Λάρσον (88' Μαρινάκης), Μπαλογιάννης (67' Μπιφουμά), Θοράρινσον, Διαμαντής, Πασαλίδης, Μεγιάδο, Ντιουσέ, Μπάκιτς (88' Τσιλιανίδης), Τοράλ (67' Μοσκέρα), Ντίκο (74' Γκρόνινγκ).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Μουκουντί, Ρότα, Βίντα, Χατζισαφί, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα (76' Φράνσον), Μάνταλος (82' Σιντιμπέ), Αμραμπατ (78' Ελίασον), Τσούμπερ (82' Φαν Βέερτ).

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.