ΟΦΗ - ΑΕΚ: Όταν έπαιξαν χωρίς κόσμο

10:52 | 12/06/2020

Τα τρία «ραντεβού» που έγιναν σε άδεια γήπεδα - ποιος ο απολογισμός

Τρεις φορές στο παρελθόν και συνολικά στην ιστορία των αναμετρήσεών τους στην πρώτη κατηγορία ΟΦΗ και ΑΕΚ έπαιξαν χωρίς κόσμο. Την προσεχή Κυριακή θα είναι η τέταρτη. Είχαμε αγώνες κεκλεισμένων των θυρών λόγω χρεών, λόγω τιμωριών, αλλά ποτέ λόγω... πανδημίας.

Στις τρεις αυτές αναμετρήσεις ο ΟΦΗ βγήκε νικητής σε μία, έχει μία ήττα και ένα ματς έληξε ισόπαλο. Η νίκη ήρθε το 2002 στο «Γεντί Κουλέ», ενώ οι επόμενες δύο αναμετρήσεις χωρίς κόσμο έγιναν στο Ολυμπιακό Στάδιο. Η τελευταία, η πρόσφατη, έγινε προ... κορωνοϊού και καραντίνας, για την κανονική διάρκεια της τρέχουσας Super League.

Ας τις θυμηθούμε όλες:

2002 ΟΦΗ-ΑΕΚ 1-0

Πριν από 18 χρόνοα η φάση ήταν όπως τώρα. ΟΦΗ-ΑΕΚ σε άδειο «Γεντί Κουλέ». Η κρητική ομάδα υποδέχεται την ομάδα του Μπάγεβιτς που τότε τη χαρακτήριζαν «galacticos» επειδή είχε Ντέμη, Γεωργάτο, Ζαγοράκη, Τσάρτα κ.α. Το γκολ του Κώτσιου κρίνει το ματς και «ρίχνει» από την κορυφή την Ένωση .

2012: ΑΕΚ-ΟΦΗ 1-1

Δέκα χρόνια μετά στο ΟΑΚΑ η ταλαιπωρημένη ΑΕΚ του Ανδρέα Δημητρέλου που δεν μπορεί να εκδόσει εισιτήρια για φορολογικούς λόγους (και υπό τον φόβο επεισοδίων από τον εξοργισμένο κόσμο της) υποδέχεται τον ΟΦΗ. Λυμπερόπουλος και Λόπεθ κρίνουν το τελικό 1-1.

2020: ΟΦΗ-ΑΕΚ 3-0

To πρόσφατο. Πριν το ματς με τη Λαμία και πριν την καραντίνα ελέω κορωνοϊού, ο ΟΦΗ πηγαίνει στο άδειο ΟΑΚΑ να παίξει με την τιμωρημένη ΑΕΚ. Στη χειρότερη εφετινή του εμφάνιση, ο Ομιλος χάνει 3-0, αλλά την τελευταία αγωνιστική με τη Λαμία στο «Γεντί Κουλέ» εξασφαλίζει πανηγυρικά τα πλέι οφ και το ευρωπαϊκό «εισιτήριο».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.