ΟΦΗ, από μένα είναι «ΝΑΙ»

Απόψεις

Ο Σίμος και οι ποδοσφαιριστές του περνάνε… στην επόμενη φάση.

Η σεζόν ολοκληρώθηκε και ο ΟΦΗ τηρουμένων των αναλογίων αρίστευσε. Στο ποδόσφαιρο το αποτέλεσμα μετράει και η ουσία είναι πως ο Όμιλος κατάφερε πράγματα, τα οποία το περασμένο καλοκαίρι έμοιαζαν εξαιρετικά δύσκολα.

Αν κάποιος θελήσει να βρει «ανορθογραφίες» και αδυναμίες στη φετινή πορεία των «ασπρόμαυρων», αυτό είναι το μόνο εύκολο. Υπήρξαν κομμάτια του παιχνιδιού, που ο ηρακλειώτικος σύλλογος είχε προβληματική παρουσία και μέσα στη χρονιά εμφάνισε άσχημα «κουσούρια».

Η «εικόνα» του στα πλέι οφ, η γενικότερη αμυντική λειτουργία, τα γκολ που «έφαγε» στο φινάλε και κάμποσα ακόμη μπορούν να «στιγματίσουν» το κλαμπ. Δεν πάει, όμως, έτσι…

Όποιος δεν είδε τη βελτίωση και την εξέλιξη μάλλον που εθελοτυφλεί. Δεν εξηγείται διαφορετικά. Όποιος από τα περυσινά «θρίλερ» με τον Πλατανιά ήθελε φέτος total football, τίκι-τάκα και διαρκή σταθερότητα, ενδεχομένως να ζει σε μια άλλη πραγματικότητα.

Άλλο τι ονειρευόμαστε και άλλο τι ρεαλιστικά μπορούμε να πετύχουμε. Γιατί ο ΟΦΗ ανέβασε τρομακτικά ψηλά τον πήχη, στοιχείο που «μεταφράστηκε» τελικώς λανθασμένα από ουκ ολίγους.

Από την μια περίοδο στην άλλη δε «χτίζονται» οι ομάδες. Θέλουν χρόνο και υπομονή. Το σημαντικότερο είναι πως το συγκρότημα του Γιώργου Σίμου δούλεψε και ανταμείφθηκε. Ίσως και περισσότερο από το νορμάλ.

Είναι, επίσης, σπουδαίο το ότι ο ΟΦΗ ήταν απόλυτα συνεπής. Τα πεπραγμένα εντός αγωνιστικών χώρων επαλήθευσαν τα όσα υποσχέθηκαν πριν την έναρξη της σεζόν παίκτες και προπονητής.

Άπαντες μίλησαν για διαρκή προσπάθεια και πρόοδο και αλλαγή αγωνιστικού προφίλ. Και αυτό είναι ξεκάθαρο πια μέσα στο γήπεδο.

Ο Όμιλος απέκτησε τη δική του φιλοσοφία και σε αρκετά ικανοποιητικό βαθμό απέδωσε ποδόσφαιρο κατοχής και κυριαρχίας. Αντικειμενικά, εξάλλου, καμία ομάδα στη Super League 1 δεν «πείραξε» τόσο πολύ και με τέτοια επιτυχία το DNA της.

Οι «ασπρόμαυροι» έχουν αποκτήσει συγκεκριμένη νοοτροπία και χαρακτήρα και κάνουν το παιχνίδι του όποιος κι αν βρίσκεται απέναντι τους.

Ποδοσφαιριστές και τεχνική ηγεσία υποστήριξαν το πλάνο και το κερασάκι στην τούρτα αποτέλεσε η έξοδος στο Europa League της ερχόμενης περιόδου.

Ο ΟΦΗ εμπνέει μετά από πάρα μα πάρα πολύ καιρό σεβασμό στους αντιπάλους του και κανένας μα κανένας δεν μπορεί να τον υποτιμήσει.

Το σύνολο του Γιώργου Σίμου έκανε τεράστια άλματα την περίοδο που μόλις τελείωσε… Νίκησε τον ίδιο του τον εαυτό και το ωραιότερο της ιστορίας είναι πως υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Υπήρξαν στιγμές μέσα στη σεζόν, που με τον τρόπο παιχνιδιού του «ξύπνησε» μνήμες του ένδοξου παρελθόντος. Και μπορεί ν’ αγγίζει τις παρυφές της ιεροσυλίας ή και της γραφικότητας, ωστόσο αυτός ο ΟΦΗ δίνει ελπίδα πως οι.. εποχές Γκέραρντ δεν αργούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σίμος: «Δεν θα μάθουμε πως θα πήγαινε η χρονιά αν υπήρχε συνέχεια μετά την 1η Μαρτίου»

Διακοπές και επιστροφή στις 10 Αυγούστου

«Αντίο» με ήττα και τα συνήθη προβλήματα

Η τελική βαθμολογία των πλέι οφ

Το «αντίο» του Παλυβού


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.