Ο ΟΦΗ στα πλέι οφ... και περιμένει!

ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ νίκησε 2-0 τον Απόλλωνα, μπήκε στην εξάδα και περιμένει την απόφαση για το -5 του ΠΑΣ Γιάννινα.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Απόλλων έβαλε δύσκολα στον ΟΦΗ, όχι μόνο λόγω της διπλής ζώνης άμυνάς του, αλλά και της επιθετικής διάθεσης που είχε. Φάση δεν έκανε στην εστία του Επασί, αλλά κρατούσε μπάλα και δεν άφηνε τον Όμιλο να κάνει το παιχνίδι του.

Από την πλευρά του ο ΟΦΗ ήταν ακίνδυνος επιθετικά. Η μία φορά που απείλησε με αξιώσεις τον Απόλλωνα ήταν στο 33ο λεπτό όταν το εξ επαφής πλασέ του ντε Γκουζμάν σε πρώτο χρόνο, βρήκε σε πόδι αμυντικού και κατέληξε κόρνερ. Νωρίτερα, είχε και μία κοντινή κεφαλιά του Νέιρα, μετά από κόρνερ του Λάμπρου, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΗ βελτιώθηκε και έγινε πιο απειλητικός. Στο πρώτο τέταρτο έχασε όσες ευκαιρίες δεν είχε δημιουργήσει στο πρώτο μέρος, με κύριο εκφραστή των επιθέσεων τον Λουίζ Φελίπε. Ο φορ του ΟΦΗ στο 59' έχασε μεγάλη ευκαιρία σε κοντινό σουτ που βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Ήταν ξεκάθαρο ότι η Κρητική ομάδα ήταν πιο δραστήρια στην επίθεση και δημιουργούσε περισσότερες φάσεις στην αντίπαλη εστία, αναζητώντας το γκολ που θα του έδινε το προβάδισμα και θα έδιωχνε το άγχος.

Το γκολ ήρθε, τελικά, από τον Πραξιτέλη Βούρο στο 64ο λεπτό. Μετά από σέντρα από τα αριστερά και φάση διαρκείας στα καρέ του Απόλλωνα, ο Μεγιάδο έκανε την προβολή και ο Βούρος έβαλε το πόδι από το ύψος της μικρής περιοχής για να προωθήσει τη μπάλα στα δίχτυα και να κάνει το 1-0.

Στο 71' η... σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Ο Λουίζ Φελίπε σκόραρε για τον ΟΦΗ, έκανε το 2-0 και το ενδιαφέρον μεταφέρθηκε σε ΟΑΚΑ και Πανθεσσαλικό για να διαπιστώσουμε αν ο Όμιλος θα μπει στην τελική εξάδα.

Ο ΟΦΗ με το 2-0 ηρέμησε το παιχνίδι του, έκανε διαχείριση και περίμενε υπομονετικά τα αποτελέσματα στα άλλα δύο παιχνίδια του Αστέρα Τρίπολης και του ΠΑΣ Γιάννινα.

Η ήττα του Αστέρα και η ισοπαλία του ΠΑΣ έφεραν τον Ομιλο στην εξάδα και τα πλέι οφ, αλλά ταυτόχρονα το ενδιαφέρον μετατίθεται την προσεχή Τρίτη στην απόφαση για την ομάδα των Ιωαννίνων.

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί – Μαρινάκης, Βούρος, Σελίμοβιτς, Μπαλογιάννης – Ντε Γκουζμάν (75' Μπουζούκης), Μεγιάδο, Νέιρα (85' Στάικος)– Λάμπρου (78' Τσιλιανίδης), Ντουρμισάι (85' Καμάου), Λ. Φελίπε

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μπάμπης Τεννές): Κότσαρης – Ντεντάκης, Αλβες, Ρόγκνε (60' Λισγάρας), Μπαξεβανίδης - Τσιλούλης, Τσίμπσαχ (76' Παπαγεωργίου), Σλίβκα, Γιαννιώτας (46' Παμλίδης) – Ντάουντα (53' Σίγκνεβιτς), Ιωαννίδης


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.