Αυτός δεν είναι ΟΦΗ!

09:20 | 25/08/2024

Δυστυχώς από τον ΟΦΗ απουσιάζουν οι προσωπικότητες. Άρθρο του Δημήτρη Καρυωτάκη.


Γράφει ο Δημήτρης Καρυωτάκης


Στενάχωρα πράγματα χθες το απόγευμα στο Γεντί Κουλέ, όχι τόσο για το έμφραγμα στο 92’, αλλά για το γεγονός πως στο πρώτο ματς της χρονιάς στο γήπεδο μας, νιώσαμε τι είναι να κατρακυλάς επίπεδο και απέναντι σε ομάδες που μέχρι πέρσι ήσουν στο ίδιο επίπεδο, αυτοί ανεβαίνουν κι εσύ χάνεις την επαφή μαζί τους!

Για να ήμαστε ξεκάθαροι οι ομάδες που θα έρχονται φέτος στο Ηράκλειο είναι τριών επιπέδων. Οι big 4 που θα έρχονται να σε « πνίγουν» από το πρώτο λεπτό με ό,τι αυτό σημαίνει για την εξέλιξη του παιγνιδιού, οι ομάδες σαν τον Άρη, τον Ατρόμητο, τη Λαμία (είδατε τι έχει κάνει με δυο εκτός έδρας παιγνίδια μέχρι τώρα) που θα παίξουν μπάλα για να σε κερδίσουν στα ίσα και βέβαια οι ομάδες 9-12 με τα γνωστά πούλμαν για να πάρουν ότι μπορούν από το φετινό ΟΦΗ.

Το θέμα είναι όχι τι θα κάνουν αυτοί αλλά εσύ πως παίζεις, ποια ταυτότητα παιγνιδιού σε καθορίζει, πως ακριβώς επιβάλεις αυτό που έλεγε πριν την έναρξη της χρονιάς ο Δέλλας « νόμο της έδρας» στο Ηράκλειο! Όχι πάντως με αυτό το παιγνίδι (ή μάλλον το μη παιγνίδι) που είδαμε από τον ΟΦΗ κυρίως στο χθεσινό δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Ατρόμητο.

Ένα ματς που κόντρα στη ροή του βρέθηκες να προηγείσαι στο 9’ και μετά σβηστός να περιμένεις να το κερδίσεις! Εμ δεν γίνεται έτσι πουθενά στον κόσμο για να γίνει στο Γεντί Κουλέ που έβλεπες πως ήταν θέμα χρόνου να έλθει το γκολ από τους φιλοξενούμενους που μάλλον ευτύχημα είναι που τους έπαιξες τώρα αρχή χρονιάς καθώς χτίζουν κάτι ξεχωριστό με τους παίκτες που απέκτησαν και όχι σαν εσένα που προσπαθείς με… πορδές να βάψεις αυγά που λέει κι ο θυμόσοφος λαός.

Τι είδαμε ως πρώτη γεύση στο Ηράκλειο; Εκτός από ψυχή, φιλότιμο και κάποιες καλές στιγμές, μεμονωμένες χωρίς σχέδιο και στρατηγική, μάλλον τίποτα! Ούτε επιθετικότητα, ούτε πίεση και κυρίως ένα ποδόσφαιρο χωρίς ταυτότητα, αυτό που χάνεται πια για τα καλά από την ομάδα μας. Ναι καλή η αμυντική μας γραμμή, καλός ο τερματοφύλακας αλλά από τη μέση και πάνω χάος απροσμέτρητο.

Κακός ο Μπάκιτς, κάκιστος μέχρι να εξοργίζεσαι που τον βλέπεις ο Ριέρα, αδύναμοι κρίκοι οι Γκαγιέγος και Καραχάλιος, καλός ο Αποστολάκης αλλά εντελώς μόνος και βέβαια ένας Ισέκα που δεν πείθει. Και το σημαντικό δεν βλέπεις ένα πλάνο που να υπάρχει αλλά και ποιοι μπορούν να το υπηρετήσουν.

Εντάξει κάκιστος ο χωρίς προσωπικότητα ο διαιτητής, αλλά μη χάνουμε το δάσος βλέποντας το δέντρο! Δεν μας έφταιξε ο διαιτητής για αυτήν την εικόνα που βγάλαμε στο δεύτερο ημίχρονο. Κι επειδή πολύ κουβέντα γίνεται για το έμφραγμα του 92’ ας το δούμε και αλλιώς: αν ο Χριστογεώργος δεν έβγαζε νωρίτερα το τετ-α-τετ δεν ξέρω αν θα μπορούσαμε να κρατήσουμε κι αυτόν το βαθμό της ισοπαλίας!

Μην τα ξαναλέμε. Από τον ΟΦΗ απουσιάζουν οι προσωπικότητες. Αυτοί που θα την πάρουν από το χέρι και θα την οδηγήσουν όταν ζορίζεται. Αυτοί που με μια ατομική ενέργεια θα κρίνουν το παιγνίδι. Και κυρίως αυτοί που θα στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα ή θα κάνουν ευκαιρίες.

Χρειάζεται μεταγραφές και κυρίως να δούμε να βγαίνουν πράγματα στο χορτάρι που δεν τα είδαμε σε κανένα σημείο του χθεσινού παιγνιδιού. Κι επειδή πολλά είχαν ειπωθεί για το ματς με την ΑΕΚ και το ότι δεν μπορούμε να κοιτάξουμε τέτοιες ομάδες στα μάτια, ας αναλογιστούμε τι έκανε η Λαμία που δυστυχώς κι αυτή είναι πια ένα επίπεδο πάνω από μας… εδώ φτάσαμε!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.