Ο Νέιρα ΞΕΡΑΝΕ τον Άρη και χάρισε μεγάλη νίκη στον ΟΦΗ!

ΟΦΗ

Ο Χουάν Νέιρα σκόραρε στο 91ο λεπτό και ο ΟΦΗ πανηγύρισε σπουδαία νίκη με 3-2 στο ματς-θρίλερ με τον Άρη!

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας ξεκίνησε με τους ίδιους 11 που παρέταξε το προηγούμενο Σάββατο στο φιλικό με την Φιορεντίνα και ο ΟΦΗ φρόντισε από την αρχή του αγώνα να γίνει ο κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο.

Οι παίκτες του ΟΦΗ πίεζαν ψηλά και είναι χαρακτηριστικό πως πίεζαν ακόμα και στην πρώτη πάσα του Άρη, μη αφήνοντας τους φιλοξενούμενους να πάρουν ανάσα. Από την άλλη πλευρά οι Θεσσαλονικείς είχαν χάσει την κατοχή και επί της ουσίας έψαχναν φάση μέσω αντεπιθέσεων.

Η πρώτη φάση το ματς έφερε και το γκολ για τον ΟΦΗ. Μετά από βολέ του Μανδά, η μπάλα έφτασε στον Ντίκο, ο οποίος ζάλισε τους αμυντικούς και με εξαιρετική ατομική ενέργεια σούταρε εύστοχα για το 1-0 στο 17ο λεπτό.

Στην αμέσως επόμενη φάση ο Άρης έφτασε μία ανάσα από το 1-1, αλλά ο Μανδάς απέκρουσε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Στο 37ο λεπτό ο ΟΦΗ έκανε δύο τα τέρματά του. Ο Τοράλ διεκδίκησε την μπάλα, άφησε στον Τοράρισνον μέσα στην περιοχή. Εκείνος σύγκλινε, πλάσαρε, η μπάλα βρήκε στον Φαμπιάνο και κατέληξε στα δίχτυα.

Ο Άρης απείλησε άμεσα, με τον Λαμπρόπουλο να σώζει τον ΟΦΗ και στο 41' βρήκε το γκολ με τον Μορόν, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας των γηπεδούχων και πλάσαρε από κοντά για το 2-1.

Δύο λεπτά αργότερα ο Ντίκο έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 3-1, αλλά νικήθηκε από τον Χουτεσιώτη σε τετ α τετ.

Στο δεύτερο μέρος οι ρόλοι αντιστράφηκαν, με τον Άρη να έχει την κατοχή και τον ΟΦΗ να ψάχνει τις αντεπιθέσεις. Το ανησυχητικό ήταν το γεγονός πως ο ΟΦΗ δεν είχε καλή ανασταλτική λειτουργία αφήνοντας ανοιχτούς χώρους στους Θεσσαλονικείς. Στο 59ο λεπτό ο Άρης απείλησε για το 2-2, αλλά ο Μανδάς με εντυπωσιακή επέμβαση στη γωνία του έδιωξε την εκτέλεση φάουλ του Πάλμα.

Στο 68' ο Αρης βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με τον Φαμπιάνο κι αφού πρώτα η φάση ελέγχθηκε αρκετά λεπτά από το VAR για οφσάιντ. Αρχικά ο ρέφερι ακύρωσε το γκολ, αλλά μετά τον έλεγχο το τέρμα μέτρησε για το 2-2 των «κίτρινων».

Ο Νταμπράουσκας έριξε στο ματς, επιθετικά, τον Φελίπε και τον Μοσκέρα, αναζητώντας αυτό που θα αλλάξει την εικόνα του ΟΦΗ ώστε να βγάλει αντίδραση. Το ματς είχε γίνει ροντέο, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το τρίτο γκολ στους πολλούς κενούς χώρους που υπήρχαν όσο πλησιάζαμε στη λήξη.

Στο 83' ήρθε και η ώρα του Νέιρα, με τον Νταμπράουσκας να παίζει ουσιαστικά το τελευταίο και καλύτερο χαρτί του. Και ναι, ο μαέστρος Αργεντινός ήταν αυτός που έκρινε το παιχνίδι στο 91' με το γκολ που σημείωσε, σηκώνοντας στο πόδι το «Γεντί Κουλέ» σε ένα ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!

Στα υπόλοιπα λεπτά ο ΟΦΗ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Φελίπε για το 4-2, αλλά και ο Αρης απείλησε για το 3-3.

Το 3-2 έμεινε μέχρι τέλους και ο ΟΦΗ πήρε μία μεγάλη νίκη σε ένα ματς-θρίλερ, με τον Άρη να έχει δύο δοκάρια, τον Όμιλο να προηγείται με 2-0 και τον Αργεντινό να γράφει την ιστορία για το πρώτο τρίποντο στο νέο πρωτάθλημα!

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Λάρσον, Θοράρινσον (83’ Αμπάντα), Βούρος, Καρώ (76’ Πασαλίδης), Λαμπρόπουλος, Μεγιάδο, Γκαγέγκος, Μπάκιτς (83’ Νέιρα), Τοράλ (61’ Μόσκερα), Ντικό (76’ Φελίπε).

ΆΡΗΣ (Απόστολος Τερζής): Χουτεσιώτης, Φερράρι, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μοντόγια, Εμβοντό (46’ Ντουκουρέ), Ρουπ (80’ Τζούρασεκ), Νταρίντα (90’+3’ Χριστοδουλόπουλος), Πάλμα, Κάρλσον (80’ Ζαμόρα), Μορόν.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.