OΦΗ, άρπαξε την ευκαιρία!

Απόψεις

Ο ΟΦΗ έχει την ευκαιρία φέτος να πετύχει περισσότερα πράγματα ακόμα και από την ίδια την άνοδο

Ο ΟΦΗ μετά την 7η συνεχόμενη νίκη του στο χορτάρι, παραμένει στις θέσεις ανόδου στην Superleague. Ποια Superleague; Καλή ερώτηση. Μια λίγκα μου μόλις χθες ανακοινώθηκε η διακοπή της, ένα πρωτάθλημα που του χρόνου ίσως να μην έχουν τηλεοπτική στέγη αρκετές ομάδες και άλλα... πολλά. Μίζερο πρωτάθλημα εδώ και χρόνια, αν δεν υπήρχε το ''απρόβλεπτο'' του Ατρόμητου, αυτό που βλέπουμε (και) φέτος είναι μια κουραστική μονομαχία των ''ισχυρών'' για νίκη με κάθε κόστος.

Φυσικά, σε μια κοινωνία που βάλλεται και δοκιμάζεται καθημερινά, δεν μπορούσαμε να περιμένουμε ένα ποδόσφαιρο ποιότητας...Premier League. Τουναντίον, έχουμε αυτό που μας αξίζει. Το λαοφιλέστερο άθλημα σε αυτή την χώρα αντικατοπτρίζει με ακρίβεια, τον Έλληνα παράγοντα, φίλαθλο, οπαδό και δημοσιογράφο που το περιβάλλουν. 

Σε ένα απαξιωμένο προϊόν, μια ομάδα με δυναμική και δεδομένη αξία μπορεί να επιστρέψει και να εκμεταλλευτεί τις παραπάνω καταστάσεις. Ο ΟΦΗ έχει την ιδανική ευκαιρία όχι μόνο να ανέβει αλλά να παρουσιάσει κάτι  διαφορετικό του χρόνου στην Ελληνική ποδοσφαιρική ''κοινωνία''. Η διαφορά (+8) με την Παναχαϊκή (παιχνίδι λιγότερο) είναι μεγαλύτερη από ότι αποτυπώνει η βαθμολογία. Η κρητική ομάδα παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην κατηγορία, έχει έναν πολύ σοβαρό προπονητή και τον κόσμο στο πλευρό της. Την δεδομένη στιγμή αυτά αρκούν. 

Απομένουν αρκετές αγωνιστικές, η βαθμολογία ακόμα είναι ρευστή, όμως δεν μπορώ να παραβλέψω ότι ο ΟΦΗ φέτος, έχει ''χτίσει'' καλύτερα την επάνοδο του στα... σαλόνια σε σχέση με πέρυσι. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι ακόμα πολύ κοντά στην άνοδο, διατηρεί το προβάδισμα έναντι της Παναχαϊκής. Χωρίς τους πολλούς ξένους αμφιβόλου ποιότητας, τις αλόγιστες σπατάλες, και (πλέον) με διοικητική ηρεμία παρά τις οικονομικές δυσκολίες, η κρητική ομάδα έχει μια μοναδική ευκαιρία. Να μεταφράσει την συσπείρωση και την δυναμική της όχι μόνο σε άνοδο στις επόμενες αγωνιστικές, αλλά να το κάνει με πειστικό και φιλόδοξο τρόπο, μα πάνω από όλα σε στέρεες βάσεις. 

Στην συνέχεια μπορεί να δούμε πολλά σε αυτό το πρωτάθλημα, η πρωτοφανής συσπείρωση και η διαφύλαξη της έδρας του θα δώσει όπως κάνει μέχρι τώρα, τις ''απαντήσεις''.

φωτογραφία: image services

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.