ΟΦΗ χωρίς ταυτότητα, συνηθίζει στις ήττες!

ΟΦΗ

Ο Όμιλος δεν είχε καθόλου καλή εικόνα και έχασε 0-2 από την ΑΕΚ.

Ο ΟΦΗ έμεινε μακριά από τα «τρίποντα» για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι και προβλημάτισε με το αγωνιστικό του «πρόσωπο» στην ήττα με 2-0 από την ΑΕΚ. Δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του ματς και έμεινε ξανά στο μηδέν.

Ο Βάτερμαν υπερασπίστηκε την εστία στον γηπεδούχων και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Βούρος, Διαμαντής, Γιαννούλης και Κοροβέσης.

Την τριπλέτα στη μεσαία γραμμή συνέθεσαν οι Μεγιάδο, Νέιρα και Στάικος, ενώ στα «φτερά» της επίθεσης αγωνίστηκαν οι Ουές και Στάρτζεον και στην κορυφή ο Σαρδινέρο.

«Πλήρωσε» μια αδράνεια και πάλι

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά το παιχνίδι. Πίεσαν την ΑΕΚ, ανέλαβαν την κατοχή της μπάλας και απείλησαν πρώτοι, με τον Αθανασιάδη να κάνει δύσκολη επέμβαση στο 12’ σε φαλτσαριστό σουτ του Στάικου.

Η Ένωση, πάντως, σταδιακά ανέβασε… στροφές και τρία λεπτά αργότερα πλησίασε στο γκολ, όμως ο Βάτερμαν αντέδρασε εξαιρετικά στο σουτ του Ανσαριφάρντ.

Το σύνολο του Χιμένεθ είχε καλή ανασταλτική λειτουργία, με αποτέλεσμα να δυσκολεύει την κυκλοφορία και την ανάπτυξη των «ασπρόμαυρων». Το συγκρότημα, βέβαια, του Σίμου δεν ένιωθε κι εκείνο απειλή στα μετόπισθεν και κρατούσε χωρίς πρόβλημα τους «κιτρινόμαυρους» μακριά από τον Βάτερμαν.

Στο 40’, μάλιστα, ο ΟΦΗ απείλησε με φάουλ του Νέιρα, το οποίο πέρασε λίγο άουτ. Και ενώ ο Όμιλος δε δεχόταν απειλή, στο 43’ βρέθηκε πίσω στο σκορ από στημένη φάση, έπειτα από μία στιγμή αδράνειας.

Ο Αλμπάνης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Λάτσι έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο Σάκχοφ από κοντά τη δεύτερη για να κάνει το 0-1.

Δεν έβγαλε αντίδραση

Ο ηρακλειώτικος σύλλογος ξεκίνησε ορεξάτος στην επανάληψη και στο 50’ είχε μια σημαντική ευκαιρία, όμως ο Αθανασιάδης έδιωξε το φάουλ του Στάικου.

Η αναμέτρηση είχε «ζωντανό» ρυθμό, οι γηπεδούχοι ήθελαν να γίνουν πιο επιθετικοί, ωστόσο τους έλειπε το καθαρό μυαλό και στο κομμάτι της δημιουργίας δεν έφταναν μέχρι τέλους τις προσπάθειες τους.

Οι νικητές, παρόλο που δεν «έλαμπαν», ήταν σαφώς πιο κυνικοί και ουσιαστικοί και στο 71’ «καθάρισαν» το παιχνίδι. Έπειτα από ωραία συνεργασία, ο Ολιβέιρα έδωσε αριστερά στον Τάνκοβιτς, που με όμορφο πλασέ σκόραρε για το 0-2.

Πέντε λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης έφτασε κοντά σ’ ένα ακόμη τέρμα, αλλά το σουτ του πέρασε άουτ.

Ο ΟΦΗ δεν κατάφερε να βάλει δύσκολα στην ΑΕΚ, δεν έβγαλε καμία αντίδραση και είχε μονάχα ορισμένες μικροευκαιρίες με Γρίβα (84’) και Καστάνιος (85’).

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Βάτερμαν, Ουές, Στάρτζεον, Νέιρα, Βούρος (59’ λ.τρ. Γρίβας), Διαμαντής, Γιαννούλης, Σαρδινέρο (82’ Καστάνιος), Στάικος (69’ ντε Γκουζμάν), Μεγιάδο, Κοροβέσης (82΄Λυμπεράκης).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Μπακάκης (75’ λ.τρ. Χριστόπουλος), Λόπες, Λάτσι (57’ Νεντελτσεάρου), Σβάρνας, Σιμάνσκι, Γαλανόπουλος, Σακχόφ, Γκαρσία (75’ Σιμόες), Ανσαριφάρντ (66’ Ολιβέιρα), Αλμπάνης (67’ Τάνκοβιτς).

Το live του ματς

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.