ΟΦΗ - Europa League: Η τελική κατάταξη και ο πρώτος αγώνας

SMS
11:25 | 03/03/2020

Η κλήρωση και οι προκριματικοί γύροι - έχει διαφορά η 5η από την 6η θέση;

Με δεδομένη την τιμωρία του Παναθηναϊκού από την UEFA, ως γνωστόν, όλες οι ομάδες (5) που θα λάβουν μέρος στα πλέι οφ, θα βγουν Ευρώπη. Έτσι, ο ΟΦΗ μετά από χρόνια θα φορέσει το Ευρωπαϊκό του ''κοστούμι''.

Όπως αναφέραμε το βράδυ της Κυριακής, έπαιξε στην Ευρώπη για τελευταία φορά (και δη στο κύπελλο UEFA) πριν 20 χρόνια, ωστόσο το 2007 ήταν η χρονιά που έπαιξε απέναντι σε Ευρωπαϊκό σύλλογο, συγκεκριμένα με την Τόμπολ Κοστανάι από το Καζακστάν.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΕΝΑΡΞΗ

Επιστρέφοντας στο θέμα της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου και τις θέσεις Ευρώπης, το βράδυ της Κυριακής μάθαμε οριστικά όλες τις ομάδες που θα αγωνιστούν στα δύο μίνι πρωταθλήματα.

Μεταφέροντας την βαθμολογία της κανονικής περιόδου, ο Ολυμπιακός μπαίνει με 66 βαθμούς και αβαντάζ 7 βαθμών από τον δεύτερο ΠΑΟΚ που έχει 59, στη μάχη για τον τίτλο. Ο Δικέφαλος του Βορρά απέχει 8 βαθμούς από την 3η ΑΕΚ που έχει 51, στους 44 ο Παναθηναϊκός, στο νήμα ο ΟΦΗ κατέκτησε την 5η θέση, υπερτερεί στην ισοβαθμία απέναντι στον Άρη.

Έτσι, την Πέμπτη θα οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα των πλέι οφ, σύμφωνα με αυτό, 7-8-9 Μαρτίου θα έχουμε την έναρξη τους.

Η βαθμολογία των πλέι οφ:

1. Ολυμπιακός 66

2. ΠΑΟΚ 59

3. ΑΕΚ 51

4. Παναθηναϊκός 44

5. ΟΦΗ 34

6. Άρης 34

ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

Με δεδομένο την περσινή 14η θέση στην βαθμολογία της Ελλάδας στην UEFA, την επόμενη σεζόν θα έχουμε πέντε ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ενώ την χρονιά 2021/22 θα έχουμε τέσσερις με την... είσοδο του Europa Conference league.

Έπειτα από το τέλος της διαδικασίας των πλέι οφ, ο πρωταθλητής θα ξεκινήσει από τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ ενώ ο 2ος από τον δεύτερο προκριματικό γύρο της ίδιας διοργάνωσης. Στο Europa League θα βγουν τρεις ομάδες.

Ο Κυπελλούχος ή ο 3ος θα πάρει το ''καλό'' εισιτήριο και τον 3ο προκριματικό γύρο, και τα υπόλοιπα δύο εισιτήρια θα πάνε στον ΟΦΗ και την ομάδα που θα τερματίσει στην 3η θέση του μίνι πρωταθλήματος.

Συνεπώς, είτε ο ΟΦΗ ολοκληρώσει στην 5η θέση, είτε στην 6η, θα αγωνιστεί στον ίδιο προκριματικό του Europa League.

ΠΟΤΕ ΠΑΙΖΟΥΝ

Η κλήρωση για παιχνίδια του 3ου προκριματικού αναμένεται στα μέση Ιουνίου, με τα πρώτα παιχνίδια να διεξάγονται στα τέλη Ιουλίου.

Θυμίζουμε ότι την περσινή σεζόν, Άρης και Ατρόμητος έπαιξαν στις 25 Ιουλίου το 1ο παιχνίδι και την ρεβάνς την 1η του Αυγούστου. Η ομάδα που προκρίνεται θα αγωνιστεί στον 3ο προκριματικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πλέι οφ: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Πλέι οφ: Σε ποια κανάλια θα βλέπετε τους αγώνες

Οι ομάδες των πλέι οφ και πλέι άουτ και οι βαθμολογίες

Με γραμμή οφσάιντ στο VAR τα πλέι οφ

Επίσημο: Πότε θα γίνει η κλήρωση των πλέι οφ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.