Όρθιος και μάγκας με 10 παίκτες ο ΟΦΗ!

ΟΦΗ

Σε ένα ματς «αίμα και άμμος» ο ΟΦΗ άντεξε με 10 παίκτες και το 2-2 με τον Ιωνικό έγραψε την ιστορία στο εφετινό φινάλε στο «Γεντί Κουλέ».

Ο Νταμπράουσκας ακολούθησε συνταγή Περιστερίου στην επίθεση βάζοντας ξανά Ντίκο και Φελίπε μαζί, πίσω τον Μπάκιτς, ενώ τα νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα ήταν οι Γιαννούλης αντί Διαμαντή και Περέα αντί Μεγιάδο.

Στα πρώτα δέκα λεπτά ο παίκτης του ΟΦΗ ακούμπησε δύο φορές το 1-0. Στη μία φάση νικήθηκε σε κοντινή κεφαλιά από τον γκολκίπερ του Ιωνικού, ενώ στη δεύτερη νικήθηκε από το οριζόντιο δοκάρι στην εκτέλεση φάουλ που επιχείρησε.

Ο,τι δεν έκανε ο ΟΦΗ το έκανε ο Ιωνικός, ο οποίος ήταν τυχερός αφού στην πρώτη του φάση στο ματς, στο 13ο λεπτό, προηγήθηκε 1-0 με το γκολ του Ζινεντίν Μασάς.

Ο ΟΦΗ συνέχισε να είναι επιθετικός μετά το γκολ, το ματς είχε ανοίξει και το θέαμα ήταν πολύ καλό, με τους γηπεδούχους να ψάχνουν το γκολ της ισοφάρισης και τους Νικαιώτες να απειλούν είτε με ατομικές ενέργειες είτε στον κενό χώρο, στις αντεπιθέσεις.

Η ισοφάριση για τον ΟΦΗ ήρθε λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου με τον «εκτελεστή» Μπάκιτς να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Ιωνικού με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ. Ο σκόρερ του ΟΦΗ έτρεξε στον πάγκο και πήρε μία φανέλα του Θεοδοσουλάκη, ο οποίος προ ημερών τραυματίστηκε σοβαρά, αφιερώνοντάς του το γκολ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον ΟΦΗ να μένει με 10 παίκτες στο 53ο λεπτό μετά από αποβολή του Πασαλίδη. Σε μία φάση που ο διαιτητής δεν έδωσε ούτε φάουλ, τελικά μετά από έλεγχο στο VAR έδειξε την κόκκινη κάρτα στον αμυντικό του ΟΦΗ για το μαρκάρισμα στον Φατινγκά.

Ο Ιωνικός, μετά το αριθμητικό πλεονέκτημα, πήρε το μομέντουμ και απείλησε την εστία του Μανδά δημιουργώντας ευκαιρίες.

Σε μία από αυτές, στο 65ο λεπτό, ο Ζινεντίν Μασάς «σκότωσε» για δεύτερη φορά τον ΟΦΗ δίνοντας ξανά το προβάδισμα, με 1-2, στην ομάδα του Ιωνικού.

Η αντίδραση του Νταμπράουσκας ήταν να ρίξει στο ματς, στο 75ο λεπτό, τους Μπιφουμά και Διαμαντή αντί των Φελίπε και Γιαννούλη, αναζητώντας την ισοφάριση στο χρόνο που απέμενε.

Στο 81ο λεπτό ο ΟΦΗ έφτασε στην ισοφάριση μετά από εκπληκτική ενέργεια του Μπιφουμά και κεφαλιά του Ντίκο, για το 2-2, σε ένα ματς που είχε πάρει «φωτιά».

Λίγο αργότερα ο Μπιφουμά έχασε μεγάλη ευκαιρία σε τετ α τετ για να κάνει την ανατροπή, ενώ στα υπόλοιπα λεπτά ο Ιωνικός πίεσε -και με το σπρώξιμο του Γκορτσίλα που τα είχε κάνει μπάχαλο- αναζητώντας το τρίτο γκολ.

Ο ΟΦΗ άντεξε με παίκτη λιγότερο, άντεξε και στην πίεση του Ιωνικού αλλά και στα σφυρίγματα του επικίνδυνου διαιτητή, με το... ροντέο στο «Γεντί Κουλέ» να λήγει 2-2. Ο ΟΦΗ έπαιξε για την φανέλα του και την ιστορία του και έπεσε η αυλαία των εφετινών αγώνων εντός έδρας και απομένει πλέον το παιχνίδι στο Αγρίνιο την τελευταία αγωνιστική των πλέι άουτ.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.