ΟΦΗ, κάντο ξανά!

20:20 | 04/12/2018

Ο ΟΦΗ θέλει κόντρα στον Παναθηναϊκό να επαναλάβει ένα επίτευγμα, που πέτυχε για τελευταία φορά πριν 22 χρόνια!

Ο Όμιλος υποδέχεται την Κυριακή (09/12) το «τριφύλλι» και θα προσπαθήσει να πάρει τη δεύτερη νίκη του στη Super League. Η πρώτη ήταν επί του Ολυμπιακού, κάτι που σημαίνει πως αν τα καταφέρει, θα έχει κερδίσει την τρέχουσα σεζόν στην έδρα του τους «αιώνιους» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αυτό το έχει καταφέρει στο παρελθόν για το πρωτάθλημα μόλις 2 φορές και η τελευταία ήταν πριν από 22 χρόνια. Η πρώτη φορά που ο ΟΦΗ είχε νικήσει στην ίδια χρονιά μέσα στο «σπίτι» του τους «αιώνιους» για την Α’ Εθνική, ήταν την περίοδο 1988-89, όταν τότε είχε επιβληθεί με 2-1 των αντιπάλων τους.

Απέναντι στον Ολυμπιακό για την 3η αγωνιστική, στις 25 Σεπτεμβρίου 1988, είχαν σκοράρει οι Βέρα (18’) και Παπαβασιλείου (19’ πεν.) και για τους φιλοξενούμενους ο Μητρόπουλος (87’).

Η ενδεκάδα του ΟΦΗ: Χοσάδας, Ανδριανίδης, Γκουλής, Πατεμτζής, Τσινός, Ίσις, Νιόπλιας, Βέρα, Παπαβασιλείου (48’ Τσίμπος), Χαραλαμπίδης (67’ Μαρινάκης), Σαμαράς.

Για την 11η αγωνιστική, στις 4 Δεκεμβρίου 1988, ο Όμιλος «υπέταξε» και το «τριφύλλι». Βλαστός (34’) και Ανδριανίδης (72’) ήταν οι σκόρερ των «ασπρόμαυρους» και για τους χαμένους το γκολ έβαλε ο Μαυρίδης (53’).

Η ενδεκάδα του ΟΦΗ: Χανιωτάκης, Ανδριανίδης, Γκουλής, Πατεμτζής, Τσίμπος, Τσινός, Βέρα, Νιόπλιας, Χαραλαμπίδης, Βλαστός (89’ Μαρινάκης), Σαμαράς (84’ Καραβίδας).

Η τελευταία φορά, τώρα, που η ομάδα του Ηρακλείου είχε επικρατήσει κόντρα σε «ερυθρόλευκους» και «πράσινους» σε επίπεδο Α’ Εθνικής στο «Γεντί Κουλέ» ήταν τη σεζόν 1995-96 και τους κέρδισε και πάλι 2-1. Στις 12 Μαΐου 1996 είχε υποδεχτεί τους Πειραιώτες για την 31η «στροφή» της πρώτης κατηγορίας. Τα γκολ του Ομίλου είχαν σημειώσει οι Μαχλάς (17’) και Κιάσσος (52’), ενώ για τους ηττημένους σκόραρε ο Καραπιάλης (81’).

Η ενδεκάδα του ΟΦΗ: Χανιωτάκης, Παπαδόπουλος, Σκέντζος, Αδάμος, Πραζένιτσα (89’ Δερμιτζάκης), Πουρσανίδης, Κιάσσος, Κωνσταντινίδης, Ρίζνιτς (63’ Σαμαράς), Μαχλάς, Μίτιτς (86’ Βάβουλας).

Δύο εβδομάδες αργότερα, στις 26 Μαΐου 1996, το σύνολο του Γκέραρντ φιλοξένησε τον Παναθηναϊκό για την 33η αγωνιστική. Πρωταγωνιστής ήταν ο Φραντζέσκος, ο οποίος πέτυχε και τα δύο τέρματα (3’,29’) και για τους «πράσινους» το γκολ είχε βάλει ο Μπορέλι (38’).

Η ενδεκάδα του ΟΦΗ: Χανιωτάκης, Βάβουλας, Παπαδόπουλος (84’ Τζιόκας), Αδάμος, Πραζένιτσα, Πουρσανίδης, Κιάσσος, Φραντζέσκος, Μούτας (68’ Πατεμτζής), Ρίζνιτς (55’ Σαμαράς), Μαχλάς.

Θυμηθείτε στα video που ακολουθούν τις μεγάλες νίκες του ΟΦΗ κόντρα στους «αιώνιους».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.