Ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης ο ΟΦΗ με ήρωα στο τέλος τον Μπάουμαν!

ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ έβγαλε αντίδραση, είχε MVP και σκόρερ τον Τοράλ, έκανε το πρώτο και καθοριστικό βήμα για πρόκριση (3-1 την Κηφισιά) και στο φινάλε είχε φύλακα-άγγελο τον Μπάουμαν.

Με τετράδα στην άμυνα, βασικούς Νέιρα και Τοράλ και Φελίπε στην επίθεση ξεκίνησε ο ΟΦΗ του Καραβέλα το ματς. Αλλαγές σε πρόσωπα και σύστημα σε σχέση με τον Νταμπράουσκας, με τον ΟΦΗ να βγάζει στο πρώτο μέρος ενέργεια και όρεξη, πετυχαίνοντας δύο γκολ.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Τοράλ που σκόραρε δις όντας συνάμα από τους καλύτερους στο χορτάρι, δίνοντας ποιότητα στη μεσαία γραμμή.

Το μελανό σημείο του ΟΦΗ ήταν πως και πάλι η άμυνά του δέχθηκε αστείο γκολ, από στημένη φάση, αλλά τουλάχιστον αυτή τη φορά το γκολ του αντιπάλου δεν έφερε βραχυκύκλωμα και η κρητική ομάδα έψαξε με υπομονή το δεύτερο τέρμα.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα και για να καταλάβετε τη σημασία του VAR, ο διαιτητής ανακάλυψε πέναλτι σε δήθεν παράβαση του Βούρου που μόνο αυτός είδε. Το VAR τον έστειλε για onfield review κι ευτυχώς εκεί κατάλαβε τη μεγάλη γκάφα του και πήρε πίσω το πέναλτι που έδωσε υπέρ της Κηφισιάς.

Στο δεύτερο μέρος η Κηφισιά μπήκε χάνοντας μεγάλη ευκαιρία με τον Οζέγκοβιτς στο 49ο λεπτό, ενώ ο ΟΦΗ άρχισε σιγά σιγά να παίρνει τον έλεγχο ψάχνοντας να χτυπήσει στους κενούς χώρους που άφηναν οι φιλοξενούμενοι.

Ο Καραβέλα έριξε στο ματς στη μία ώρα τους Λάρσον και Ριέρα αντί των Μαρινάκη και Νέιρα, με τον ΟΦΗ να βγαίνει ωραία μπροστά, αλλά να δείχνει αδυναμία στη δημιουργία φάσεων.

Στο 75ο λεπτό το γόρδιο δεσμό ήρθε να λύσει ο Λουίς Φελίπε μετά από ωραία ατομική ενέργεια του Λάρσον. Ο Σουηδός έβγαλε με κάθετη τον Φελίπε σε θέση βολής κι ο Βραζιλιάνος ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο πιο άνετο κι ασφαλές 3-1.

Λίγο πριν το φινάλε το ματς πήρε να γίνει θρίλερ με τον διαιτητή να δίνει πέναλτι για την Κηφισιά σε μία φάση που ουδείς κατάλαβε την παράβαση.

Ο Τετέι ανέλαβε την εκτέλεση, με τον Μπάουμαν να αποκρούει και στη συνέχεια την άμυνα των Κρητικών να διώχνει σε κόρνερ. Λίγο αργότερα ο Μπάουμαν νίκησε και πάλι τον Τετέι με τρομερή επέμβαση και κράτησε το 3-1 που έγραψε την ιστορία του ματς κι έδωσε ισχυρό προβάδισμα στον ΟΦΗ -ενόψει της ρεβάνς- για πρόκριση στα προημιτελικά του κυπέλλου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΦΗ (Πέδρο Καραβέλα): Μπάουμαν, Μαρινάκης (62’ Λάρσον), Βούρος, Λαμπρόπουλος, Τοράρινσον, Μεγιάδο, Γκαγέγος, Νέιρα (62’ Ρειέρα), Τοράλ (69’ Ντίκο), Αμπάντα (80’ Γκλάζερ), Φελίπε.

ΚΗΦΙΣΙΑ (Επαμεινώνδας Κουτρομάνος): Κρίστινσον, Παρράς, Μασούρας, Μποτία (57’ Σπίνος), Τσάπαν, Παπασάββας (69’ Πρίτσας), Ιπαλίμπο, Ίλιεφ (69’ Τετέι), Σάντος (59’ Κωνσταντακόπουλος), Οζέγκοβιτς (76’ Σμπώκος), Αντερέγκεν.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.