ΑΕΛ - ΟΦΗ: Οι ιστορίες πίσω από τα «κρητικά» διπλά

16:09 | 31/10/2019

Μικρές ιστορίες πίσω από τα τρία διπλά του ΟΦΗ στην έδρα της Λάρισας.

ΑΕΛ και ΟΦΗ θα αναμετρηθούν την προσεχή Κυριακή για την 9η αγωνιστική της Super League, με τον Όμιλο να αναζητά το διπλό όχι μόνο για βαθμολογικούς λόγους αλλά και για να «σπάσει» την κατάρα στα εκτός έδρας παιχνίδια με τους «βυσσινί» όπου μετρά μόλις 3 νίκες. Συνολικά, οι δύο ομάδες έχουν δώσει 23 παιχνίδια για το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας με γηπεδούχο την ομάδα της Λάρισας, η οποία μετρά 14 νίκες, 6 ματς έχουν λήξει ισόπαλα και σε 3 ματς έχει φύγει νικητής ο ΟΦΗ.

Οι ιστορίες πίσω από τα «διπλά» του ΟΦΗ

Η πρώτη εκτός έδρας νίκη ήρθε τη σεζόν 1981-82 με 2-1. Η δεύτερη ήταν και η πιο εντυπωσιακή, τη σεζόν 1995-96, με τον ΟΦΗ να συντρίβει 6-2 την ΑΕΛ στο Αλκαζάρ. Η τρίτη και τελευταία έως τώρα, σημειώθηκε την περίοδο 2006-07, με τον Όμιλο να επικρατεί 2-1. Βέβαια, εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι από την τελευταία εκτός έδρας νίκη του ΟΦΗ έως και σήμερα μεσολάβησαν χρονιές που οι δύο ομάδες απουσίαζαν από την πρώτη κατηγορία.

Το θέμα, όμως, είναι ότι πίσω από τις τρεις εκτός έδρας νίκες κρύβονται ενδιαφέρουσες ιστορίες. Συγκεκριμένα:

* Τη σεζόν 1981-82, στην πρώτη νίκη του ΟΦΗ στο «σπίτι» της ΑΕΛ, στο τέλος της χρονιάς οι «βυσσινί» έπαιξαν στον τελικό κυπέλλου κόντρα στον Παναθηναϊκό και ηττήθηκαν 1-0.

* Το ίδιο συνέβη και το 2006-07 όταν και πάλι ο ΟΦΗ κέρδισε εκτός την Λάρισα. Στο τέλος της σεζόν, η ΑΕΛ έφτασε στον τελικό του κυπέλλου, πάλι με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, αλλά αυτή τη φορά κέρδισε με 2-1. Μάλιστα, για να φτάσει η ΑΕΛ στον τελικό απέκλεισε στη φάση των «16» τον ΟΦΗ.

* Την περίοδο 1995-96 ο ΟΦΗ κάνει επίδειξη δύναμης απέναντι στη θεσσαλική ομάδα με το εντυπωσιακό 6-2, σε μία σεζόν που η ΑΕΛ γνώρισε την πίκρα του υποβιβασμού. Η ομάδα του Γκέραρντ, η οποία τερμάτισε 5η σε εκείνο το πρωτάθλημα, πίσω από Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Ηρακλή, προηγήθηκε με 4-1 στο ημίχρονο (!) και με δύο ακόμη γκολ στο β' μέρος έφτασε στο επιβλητικό σκορ που μνημονεύεται ακόμα και σήμερα.

* Μετά το εντυπωσιακό 2-6, για την 3η αγωνιστική, ο ΟΦΗ απολάμβανε την κορυφή του πρωταθλήματος μαζί με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, έχοντας κάνει, μάλιστα, το «3 στα 3». Συγκεκριμένα, είχε νικήσει 3-2 την Καλαμάτα, 4-1 τον Εδεσσαϊκό και 6-2 την Λάρισα, με τα 13 γκολ στην επίθεση σε τρια ματς να προκαλούν δέος στους αντιπάλους.

1995-96: ΑΕΛ-ΟΦΗ 2-6

2006-07: ΑΕΛ-ΟΦΗ 1-2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σχόλιο Δημήτρη Πιτσουλάκη: Καλείται να φορέσει (ξανά) τα καλά του

Σχόλιο Δημήτρη Καρυωτάκη: Το «ξεγύμνωμα» της Καβάλας και το μάθημα που έρχεται στο σωστό χρόνο!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.