ΟΦΗ: New kids on the block

09:01 | 10/09/2019

Οι Περδίκης και Σουρνάκης αποτελούν τη «νουβέλ βαγκ» του Ομίλου και έπεται συνέχεια.

Με λίγες ημέρες καθυστέρησης, μετά τον 20χρονο στόπερ, ο ΟΦΗ ανακοίνωσε πως και ο συνομήλικος του αμυντικός μέσος υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τον ηρακλειώτικο σύλλογο.

Και οι δυο τους έκαναν την αρχή… Αποτελούν, δηλαδή, τους πρώτους ποδοσφαιριστές, που προέρχονται από την Κ19 των «ασπρόμαυρων» και «ανεβαίνουν» στην πρώτη ομάδα, μετά την έναρξη της καινούργιας εποχής του ιστορικού σωματείου.

Στο πρόσφατο παρελθόν κάτι ανάλογο είχε γίνει με Νοικοκυράκη, Καλαϊτζάκη και λίγο αργότερα με Σηφάκη, ωστόσο τα τρία αυτά παιδιά πήραν μέρος στη φετινή προετοιμασία κι έπειτα επέστρεψαν ξανά στη δεύτερη ομάδα του ΟΦΗ.

Η απόφαση, πάντως, για Περδίκη και Σουρνάκη ήταν ειλημμένη από τις αρχές του καλοκαιριού. Ν’ ακολουθήσουν κανονικά το πρόγραμμα του Ομίλου, με την προοπτική, εφόσον δείξουν ότι μπορούν, να γίνουν επαγγελματίες.

Και τα κατάφεραν πάρα πολύ καλά. Δούλεψαν σκληρά όλο αυτό το διάστημα και έπεισαν το τεχνικό επιτελείο πως έχουν θέση στο ρόστερ της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Καθ’ όλη την περίοδο αυτή η βελτίωση σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού τους ήταν φανερή και οι υπογραφές στα πρώτα τους συμβόλαια αποτέλεσαν ουσιαστικά την επιβράβευση της σοβαρής προσπάθειας τους.

Τώρα, εξάλλου, ξεκινάνε τα δύσκολα και για τους δύο. Και αυτό γιατί θα χρειαστεί να δουλέψουν ακόμη περισσότερο για να σταθούν στο επίπεδο της Super League 1 και αν πάρουν κάποια στιγμή την ευκαιρία τους, να φανούν έτοιμοι.

Όσον αφορά στον ΟΦΗ, άπαντες θέλουν οι περιπτώσεις των Περδίκη και Σουρνάκη ν’ αποτελέσουν την αρχή για την υλοποίηση ενός πολύ μεγάλου πρότζεκτ.

Της «παραγωγής», δηλαδή, γηγενών ποδοσφαιριστών. Παικτών που θα προέρχονται από τα «σπλάχνα» του συλλόγου, που θα μπορούν ν’ ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις του ιστορικού σωματείου και που θα έχουν τις δυνατότητες και την ποιότητα για να φορέσουν την ασπρόμαυρη φανέλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επαγγελματίας ο Σουρνάκης: «Μεγάλωσα με τον ΟΦΗ»

Επαγγελματίας ο Περδίκης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.