Άγγιξε μία μεγάλη νίκη ο ΟΦΗ!

21:37 | 03/03/2024

Ο ΟΦΗ προηγήθηκε δύο φορές, αλλά ο Παναθηναϊκός απάντησε στη ματσάρα του «Γεντί Κουλέ» (2-2).

Ο Δέλλας διάβασε εξαιρετικά τον Παναθηναϊκό και αυτό φάνηκε στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου, με τον ΟΦΗ να εγκλωβίζει τους «πράσινους» και να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο.

Με τον Αποστολάκη να κάνει τρομερή δουλειά και τον Χιμένεθ να σκοράρει στο 21' με ένα πανέμορφο πλασέ, η Κρητική ομάδα είχε φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της και παρά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή αυτό δεν αποτυπωνόταν σε φάσεις.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Παναθηναϊκός βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στην πρώτη του φάση στα καρέ του Μπάουμαν, με τον Ιωαννίδη να πλασάρει εύστοχα μετά την κάθετη του Μπερνάρ (36').

Κόντρα στη ροή του αγώνα ο ΟΦΗ βρέθηκε στο 1-1 απέναντι στον τυχερό Παναθηναϊκό, ο οποίος μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους πίεσε τους γηπεδούχους έχοντας το μομέντουμ, αλλά το σκορ δεν άλλαξε.

Στο δεύτερο μέρος ο ΟΦΗ βρέθηκε σε θέση άμυνας λόγω της πίεσης του Παναθηναϊκού, ο οποίος ξεκίνησε με ευκαιρίες του Παλάσιος και του Μπακασέτα.

Η αντίδραση του ΟΦΗ ήταν να βγάλει τον Χιμένεθ και να περάσει τον Ριέρα, ψάχνοντας τρόπο να απειλήσει για το δεύτερο γκολ. Αυτό ήρθε στο 81ο λεπτό σε ένα χρονικό σημείο όπου οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν, μετά τις αλλαγές του Τερίμ, φουλ επίθεση.

Συγκεκριμένα, ο Λάρσον κέρδισε πέναλτι που δεν είδε ο Βεργέτης, αλλά το VAR τον έστειλε σωστά στο onfield review και το έδωσε έστω καθυστερημένα, αφού ήταν πεντακάθαρη η παράβαση. Στο 81ο λεπτό ο Ισέκα ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Ντραγκόφσκι για το 2-1!

Οι πανηγυρισμοί, όμως, δεν κράτησαν πολύ, αφού ο Σπόραρ απάντησε στο αμέσως επόμενο λεπτό και έγραψε το 2-2 σε ένα ματς που ο ΟΦΗ θα μπορούσε να πάρει τη νίκη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΦΗ (Τραϊανός Δέλλας): Μπάουμαν, Λάρσον, Τοράρινσον, Λαμπρόπουλος, Μεγιάδο, Μπάκιτς (74’ Γκλάζερ), Μπακού (74’ Λουίζ Φελίπε), Αποστολάκης (59’ Αμπάντα), Χιμένεθ (59’ Ριέρα), Ισέκα (87’ Λουκάο).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης (70’ Κώτσιρας), Ακαϊντίν, Ούγκο, Μλαντένοβιτς, Ζέκα (70’ Σπόραρ), Τσέριν, Παλάσιος (70’ Μαντσίνι), Μπακασέτας, Μπερνάρ, Ιωαννίδης.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.