ΟΦΗ - Παναθηναϊκός: Η παράδοση και η σύμπτωση του 2-2

Special

Οκτώ χρόνια πίσω πρέπει να γυρίσουμε για να δούμε ξανά το ίδιο σκορ σε αναμέτρηση του ΟΦΗ με τον Παναθηναϊκό.

Στις 29 Οκτωβρίου 2012, ο Όμιλος με πολλούς πιτσιρικάδες στο ρόστερ του (λόγω μη αδειοδότησης) είχε έρθει 2-2 με τους “πράσινους”, στο “Γεντί Κουλέ” , που αν και Δευτέρα είχε γεμίσει από φίλους των “ασπρόμαυρων”.

Το σκορ είχε ανοίξει στο 9' ο Τοτσέ, λίγο πριν το πρώτο ημίωρο ο ΟΦΗ ισοφάρισε με τον Κουτσιανικούλη (27'), δυο λεπτά αργότερα (29') οι "πράσινοι" πήραν... κεφάλι με τον Χάρη Μαυρία, για να έρθει το ματς στα ίσια στο 72' με τον Θανάση Παπάζογλου.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων σ’ εκείνο το παιχνίδι:

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Γουναρίδης, Μονιάκης, Ζαχαράκης, Σόουζα, Κουρδάκης, Ιωαννίδης (46' Βιτώρος), Βερόν, Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου (83' Περογραμβράκης), Σίσιτς, Λαμπρόπουλος (85' Μπανούσης).

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Πίντο (67' Λαγός), Βελάσκες, Χουχούμης, Βιτόλο, Ζέκα (78' Χριστοδουλόπουλος), Μαρίνος, Σισοκό, Μαυρίας (60' Κουίνσι), Τοτσέ.

Το ημερολόγιο έδειχνε συμπτωματικά και πάλι 29 Οκτωβρίου, όταν ΟΦΗ και Παναθηναϊκός έμεναν στο 0-0, την αγωνιστική περίοδο που έληξε με τα μπαράζ της Ρόδου (2000-01).

“Λευκή” ισοπαλία είχαμε και πριν τέσσερις μήνες, σε αγώνα για τα πλέι οφ.

Ο Οκτώβρης “τρέχει” στις δύο ομάδες και στα ισόπαλα αποτελέσματα: 1/10/2006 και ο ΟΦΗ του Γερμανού Ράινερ Μάουρερ φιλοξενεί στο Παγκρήτιο τον Παναθηναϊκό, που είχε κατέβει στην Κρήτη με υπηρεσιακό προπονητή τον (παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του ΟΦΗ!) Γιάσμινκο Βέλιτς.

Οι “ασπρόμαυροι” προηγούνται με 3-0 και το “τριφύλλι” γυρίζει από την... κόλαση, κερδίζοντας ένα πόντο στο τέλος!

Θα μας μείνουν: Η αποχώρηση φιλάθλων του Παναθηναϊκού από το πέταλο των φιλοξενουμένων, που “βλέπει” τη θάλασσα, μόλις ο Μηνάς Πίτσος “έγραφε” το 3-0. Από τον δρόμο ... άκουγαν τα γκολ της ισοφάρισης.

Ο Οκτώβριος δεν είναι ο μόνος... ισόπαλος μήνας για τις δύο ομάδες. Στην κανονική διάρκεια της περσινής σεζόν, ΟΦΗ και Παναθηναϊκός μοιράστηκαν βαθμούς στο 1-1 της 18ης Δεκεμβρίου του 2019. Ίδιο αποτέλεσμα είχαμε και την 1η Φεβρουαρίου του 2014, με τον Γιάννη Αναστασίου να επιστρέφει τότε για πρώτη φορά ως αντίπαλος στο γήπεδο που μεγαλούργησε υπό τις οδηγίες του αείμνηστου Ευγένιου Γκέραρντ, πριν πάρει μεταγραφή για το εξωτερικό!

Η τελευταία νίκη του ΟΦΗ επί του Παναθηναϊκού σημειώθηκε στις 9/12/2018, ενώ οι “πράσινοι” έχουν να φύγουν με “διπλό” από το Ηράκλειο από το επεισοδιακό 3-2, τον Φλεβάρη του 2015.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.