ΟΦΗ - Πανσερραϊκός 2-0 (Τελικό)

ΟΦΗ

Με ένα γκολ στις αρχές κάθε ημιχρόνου, ο ΟΦΗ έκαμψε την αντίσταση του σκληροτράχηλου Πανσερραϊκού, επικρατώντας 2-0.

ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.

91' Φάουλ σε καλή θέση για τον ΟΦΗ με τον Πουρτουλίδη, η μπάλα λίγο πάνω από την εστία του Πανσερραϊκού.

Τρία λεπτά οι καθυστερήσεις.

86' Αλλαγή για τους φιλοξενούμενους, στον αγώνα ο Καπτέλι αντί του Παπουτσογιαννόπουλου.

83' Ολοκληρώνει τις αλλαγές του ο Νίκος Παπαδόπουλος, με τον Κουτσιανικούλη να αφήνει τη θέση του στον Κοέλιο.

79' Βουό στον Μάνο, το σουτ που θα επιχειρήσει όμως θα φύγει άουτ.

78' Ο Βαφέας τη θέση του Μαχαίρα είναι η δεύτερη αλλαγή του ΟΦΗ.

ΣΧΟΛΙΟ: Έχει πέσει ο ρυθμός στο δεύτερο τέταρτο της επανάληψης. Τόσο ο ΟΦΗ, όσο και ο Πανσερραϊκός αναλώνονται σε προσπάθειες χωρίς ουσία στη μεσαία γραμμή. Χαρακτηριστικό είναι το "ξυπνήστε" που φώναξε ο Παπαδόπουλος και... ακούστηκε σε όλο το γήπεδο. Παρόλα αυτά ο ΟΦΗ συνεχίζει να ελέγχει τον αγώνα και κατ' επέκταση το υπέρ του σκορ.

68' Ο Βουό θα στρώσει στον Μάνο, το σουτ που θα κάνει όμως θα καταλήξει ψηλά άουτ.

66' Πρώτη αλλαγή και για τον ΟΦΗ, στη θέση του Ντίνα ο Πουρτουλίδης.

64' Κίτρινη κάρτα στον Χατζητερζόγλου.

63' Κίτρινη κάρτα στον Μαχαίρα.

ΣΧΟΛΙΟ: Με καλύτερο τρόπο δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει για τον ΟΦΗ το δεύτερο ημίχρονο. Γρήγορο γκολ, στην πρώτη του κιόλας επίθεση και τα πράγματα γίνονται ευκολότερα, απέναντι σε μια ομάδα που θέλει προσοχή. Οι φιλοξενούμενοι δεν πτοούνται από το εις βάρος τους σκορ και βγαίνουν μπροστά. Έχουν καλές στιγμές, με τους παίκτες του Ομίλου να αντιδρούν σωστά. 

58' Πρώτη αλλαγή στην αναμέτρηση και είναι για τον Πανσερραϊκό, στη θέση του Νουόμο πέρασε ο Χατζητερζόγλου.

57' Καλή φάση για τον ΟΦΗ με τον Ντίνα να στρώνει στον Κουτσιανικούλη, με το πλασέ του όμως να μην είναι καλό και να βγαίνει άουτ.

54' Απειλεί εκ νέου ο Πανσερραϊκός, με τον Νουόμο να στρώνει στον Κρητικό, αυτός να κάνει το σουτ και τον Κομεσίδη να διώχνει κόρνερ.

53' Κοντά στο 3ο γκολ του ο ΟΦΗ με τον Κουτσιανικούλη να στρώνει ωραία στον Μάνο, το πλασέ του οποίου έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ ο Πολίτης.

49΄Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον Πανσερραϊκό. Ο Ρούσος από τη δεξιά πλευρά μέσα στην περιοχή θα στρώσει ωραία στον Σιάκκα, αυτός από κοντά όμως θα σουτάρει ψηλά πάνω από την εστία.

47' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ! Στην παρθενική στην επανάληψη προσπάθειά του ο ΟΦΗ θα διπλασιάσει τα τέρματά του με τον Ντίνα! Έξοχος συνδυασμός του με τον Βουό, αυτός θα στρώσει ωραία στον μέσο της κρητικής ομάδας, ο οποίος με έξοχο πλασέ θα πετύχει το 2-0!

Δίχως αλλαγές οι δύο ομάδες στην επανάληψη, συνεχίζουν με τους ίδιους παίκτες με τους οποίους ξεκίνησαν τον αγώνα. 

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ.

ΣΧΟΛΙΟ: Με τον ΟΦΗ να είναι μπροστά στο σκορ με το γκολ του Βουό, ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος. Αρκετά γρήγορο παιχνίδι και από τις δύο ομάδες. Ο Πανσερραϊκός σε όλο το 45λεπτο έπαιζε ανοικτά, δίνοντας την ευκαιρία στον ΟΦΗ να βρίσκει χώρους και να βγαίνει με αξιώσεις σε αντεπιθέσεις. Αρκετά καλό παιχνίδι από τη μεσαία γραμμή της κρητικής ομάδας, η οποία κάνει τη διαφορά ως τώρα. Οι φιλοξενούμενοι δεν πτοήθηκαν από το εις βάρος τους γκολ, συνέχιζαν να παίζουν επιθετικά, έχοντας όμως πρόβλημα στην τελική τους προσπάθεια. 

ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ.

Ένα λεπτό οι καθυστερήσεις.

44' Ωραίος συνδυασμός Κουτσιανικούλη, Βουό, πριν όμως προλάβει να σουτάρει ο Ιβοριανός μέσα από την περιοχή, ο Τσελεπίδης με προβολή του έκλεψε τη μπάλα.

35' Επικίνδυνη αντεπίθεση του Πανσερραϊκού, με τον Παπουτσογιαννόπουλο να βρίσκει ωραία τον Κρητικό, το σουτ του οποίου όμως δεν είναι καλό και καταλήγει μακριά από την εστία.

ΣΧΟΛΙΟ: Ημίωρο στην αναμέτρηση με τον ρυθμό να παραμένει το ίδιο καλός, τις αξιόλογες προσπάθειες από τις δύο ομάδες όμως να απουσιάζουν. Ο ΟΦΗ έχει κερδίσει κατά κράτος τη μεσαία γραμμή, με τους Μαχαίρα και Παπαστεριανό να κάνουν αρκετά καλή δουλειά, ενώ ο Κουτσιανικούλης με το γνωστό του γρήγορο στυλ, βρίσκει χώρους από τα άκρα. Οι φιλοξενούμενοι συνεχίζουν να παίζουν ανοικτά και ψηλά, χωρίς όμως μέχρι τώρα να έχουν καταφέρει να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί. 

27' Κίτρινη κάρτα στον Παπαστεριανό.

21' Με ωραία μπαλιά ο Μαχαίρας θα βρει τον Κουτσιανικούλη μέσα στην περιοχή, του σουτ που θα κάνει όμως ο τελευταίος θα περάσει ψηλά άουτ.

ΣΧΟΛΙΟ: Ανοικτό παιχνίδι στο πρώτο τέταρτο με καλό ρυθμό και από τις δύο ομάδες. Ο Πανσερραϊκός μπήκε στο ματς χωρίς να δείχνει πως έχει σκοπό να παίξει αντιποδόσφαιρο, κάτι που βοηθά και τον ΟΦΗ στο δικό του παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι είναι καλύτεροι και κατάφεραν το πρώτο ζητούμενο. Να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ.

15' Κίτρινη κάρτα στον Κρητικό.

12' Καλή προσπάθεια για τους φιλοξενούμενους από αριστερά, με τον Ποζατζίδη να βγάζει παράλληλη σέντρα, τη μπάλα όμως να περνά άουτ.

8' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ! Ο Βουό πανέξυπνα "τρύπωσε" ανάμεσα στον Πολίτη και Τσελεπίδη και με ωραία προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-0. Ο τερματοφύλακας και ο μπακ του Πανσερραϊκού έδειχναν πως έλεγχαν τη φάση, υπολόγιζαν όμως χωρίς τον παίκτη του ΟΦΗ.

5' Πρώτη μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον ΟΦΗ, με τον Μάνο από πλάγια θέση να κάνει το πλασέ, όμως τη μπάλα να φεύγει παράλληλα από την εστία του Πολίτη.

2' Από τους φιλοξενούμενους είναι η πρώτη επιθετική προσπάθεια στον αγώνα, με το σουτ του Δούμτσιου από το ύψος της περιοχής και την εύκολη επέμβαση του Στρέζου.

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.

Πριν τη σέντρα, η ομάδα του Πανσερραϊκού τίμησε τη μνήμη του Ευγένιου Γκέραρντ, καταθέτοντας ανθοδέσμη στη θέση όπου καθόταν ο αξέχαστος Ολλανδός.

Αντίπαλος του ΟΦΗ, ο πρώην παίκτης του Άλμπερτ Ρούσσος, ο οποίος στην αρχή της αγωνιστικής χρονιάς ήταν στον Όμιλο, από τον Γενάρη όμως ανήκει στον Πανσερραϊκό. Με τους φιλοξενούμενους αγωνίζεται και ο πρώην παίκτης του Εργοτέλη, Γιώργος Σιάκκας.

Έχοντας ξεπεράσει ο πρόβλημα τραυματισμού που είχε ο Ποτουρίδης, είναι στην αρχική ενδεκάδα της κρητικής ομάδας. Το γεγονός αυτό τον κάνει να παραμένει ο μοναδικός παίκτης του ΟΦΗ που έχει ξεκινήσει σε όλους τους επίσημους εφετινούς αγώνες, τόσο για το πρωτάθλημα, όσο και για το κύπελλο.

Βάσει των παικτών που έχει επιλέξει στην ενδεκάδα ο Νίκος Παπαδόπουλος, τερματοφύλακας θα είναι ο Στρέζος αριστερά στην άμυνα ο Μονιάκης, δεξιά ο Μπολάκης με τους Ποτουρίδη και Κομεσίδη κεντρικούς αμυντικούς. Στο κέντρο θα παίξουν οι Μαχαίρας, Παπαστεριανός και Ντίνας, με τους Κουτσιανικούλη και Μάνο στα άκρα και στην κορυφή της επίθεσης τον Βουό.

Συννεφιασμένος καιρός, δίχως όμως προσώρας να υπάρχουν... επικίνδυνες ενδείξεις για βροχή. 

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΟΦΗ (Ν. Παπαδόπουλος): Στρέζος, Μονιάκης, Ντίνας, Βουό, Μάνος, Παστεριανός, Κομεσίδης, Μπολάκης, Μαχαίρας, Κουτσιανικούλης, Ποτουρίδης.

Αναπληρωματικοί: Δερμιτζάκης, Αργυρόπουλος, Φαζός, Βαφέας, Κοέλιο, Πουρτουλίδης, Τοπούζης.

Πανσερραικός (Α. Χαραλαμπίδης): Πολίτης, Ορφανίδης, Τσελεπίδης, Ποζατζίδης, Σιάκκας, Ρούσσος, Παπουτσογιανόπουλος, Κρητικός, Κάκκο, Δούμτσιος, Ενόμο.

Αναπληρωματικοί: Αντμαν, Γιαξής, Μακούσης, Χατζητέρογλου, Καπτέλι, Αναστασόπουλος, Ναζίμ.

Διαιτητής του αγώνα ο Δημητρόπουλος από τη Δυτ. Αττικής) με επόπτες τους Λυμπερόπουλο και Μητάρη, αμφότεροι από την Αθήνα.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.