ΤΕΡΑΣΤΙΑ νίκη του ΟΦΗ στο 97', ξέρανε τον ΠΑΟΚ!

ΟΦΗ

Με γκολ του Αμπαντά στο 97' ο καλύτερος ΟΦΗ «σκότωσε» τον ΠΑΟΚ παίρνοντας τεράστια νίκη με 1-0!

Με δύο αλλαγέες στην ενδεκάδα ξεκίνησε το ματς ο Βάλντας Νταμπράουσκας, χωρίς να διαφοροποιήσει το σύστημα. Ο Πασαλίδης μπήκε στη θέση του Λαμπρόπουλου και ο Ριέρα πίσω από τον Φελίπε.

Μετά τα πρώτα λεπτά όπου ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή, ο ΟΦΗ ισορρόπησε και έβγαινε με αξιώσεις μπροστά, με τον Ριέρα να είναι εκ των πρωταγωνιστών στη δημιουργία του Ομίλου.

Ο ΟΦΗ είχε τις καθαρές φάσεις για να ανοίξει το σκορ στα επικίνδυνα σουτ των Μεγιάδο και Μπάκιτς και είχε και το μομέντουμ απέναντι σε μία ομάδα που δεν ήταν απειλητική, έχοντας τη βοήθεια του Διαμαντόπουλου, με τον Έλληνα ρέφερι να χάνει τα αυγά και τα πασχάλια κυρίως στον πειθαρχικό έλεγχο δημιουργώντας εύλογο εκνευρισμό στους γηπεδούχους.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με ακόμη ένα καλό σουτ του Μπάκιτς που έφυγε άουτ και το 0-0 να παραμένει, με την άμυνα του ΟΦΗ να μην αισθάνεται ιδιαίτερα τον ΠΑΟΚ παίζοντας πολύ καλά πίσω. Το μελανό σημείο ήταν ο Διαμαντόπουλος και οι κάρτες που μοίραζε αβέρτα στους παίκτες της Κρητικής ομάδας, χωρίς να έχει τα ίδια κριτήρια στα αντίστοιχα φάουλ των φιλοξενούμενων.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο επιθετικά και αυτό άλλαξε την εικόνα του αγώνα, αφού ο ΟΦΗ έβρισκε πιο εύκολα χώρους για να αντεπιτεθεί. Η πρώτη απειλή του Δικεφάλου και η πρώτη φορά που χρειάστηκε να επέμβει ο Χριστογέωργος ήταν σε σουτ του Μουργκ.

Ο Νταμπράουσκας έριξε στο ματς του Ντίκο και Τοράλ αντί των Φελίπε και Ριέρα, αλλά ο ΟΦΗ αν και είχε τις προϋποθέσεις, δεν μπορούσε να απειλήσει.

Στη συνέχεια ο Λιθουανός έχασε με τραυματισμούς τους Μπάκιτς και Καρώ (Αμπάντα και Λαμπρόπουλος στις θέσεις τους), ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτό έριξε στο ντέρμπι και τον Νέιρα.

Αυτή τη φορά ο Αμπαντά ήταν αυτός που «ντύθηκε» Νέιρα και έγραψε τη μεγάλη νίκη στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων! Ο Αμπαντά μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή, μετά από μπαλιά του Τοράλ, έκανε το πλασέ και έστειλε στην μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, το οποίο ελέγχθηκε και από το VAR για ενδεχόμενο οφσάιντ!

Ο ΟΦΗ πήρε αυτό που άξιζε απέναντι στον ΠΑΟΚ, πέτυχε δεύτερη νίκη στις καθυστερήσεις και έφτασε τους 6 βαθμούς σε τρεις αγωνιστικές.

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Χριστογεώργος, Λάρσον, Θοράρινσον, Βούρος, Καρώ (81΄ Λαμπρόπουλος), Πασαλίδης, Μεγιάδο, Γκαγέγκος (82΄ Νέιρα), Μπάκιτς (73΄ Αμπάντα), Φελίπε (65΄ Ντικό), Ριέρα (66΄ Τοράλ)

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα (76΄ Βιεϊρίνια), Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Σοάρες (67΄ Μπάμπα), Σβαμπ (66΄ Μεϊτέ), Οζντόεφ, Κωνσταντέλιας, Μουργκ (76΄ Τζίμας), Α. Ζίβκοβιτς, Μπράντον (66΄ Μπράντον)

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.