ΟΦΗ, πώς έχασες έτσι;

Super League

Ο Όμιλος κατάφερε, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να ηττηθεί 2-1 από τον Παναιτωλικό!

Ο ΟΦΗ ντύθηκε... Άη Βασίλης και έκανε "δώρο" τη νίκη στους Αγρινιώτες. Σ' ένα ματς, που στο μεγαλύτερο διάστημα του είχε τον έλεγχο, δεν πήρε τίποτα και μπήκε με το... αριστερό στο 2021.

Ο Σωτηρίου υπερασπίστηκε την εστία των φιλοξενούμενων και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Ουες, Βούρος, Διαμαντής, Σελίμοβιτς και Κοροβέσης.

Την τετράδα στη μεσαία γραμμή συνέθεσαν οι Νέιρα, Στάικος, Μεγιάδο και Στάρτζεον και μοναδικός προωθημένος ήταν ο Σαρδινέρο.

Άκαρπη υπεροχή

Οι «ασπρόμαυροι» έκαναν από νωρίς ξεκάθαρες τις προθέσεις τους. Παρά το γεγονός πως ο αγωνιστικός χώρος ήταν «βαρύς», λόγω της έντονης βροχόπτωσης πριν τη σέντρα, ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Ήλεγχαν το ρυθμό και στο 10’ πλησίασαν στο γκολ, αλλά το μονοκόμματο σουτ του Κοροβέση ήταν για λίγο άστοχο.

Ο ηρακλειώτικος σύλλογος προσπαθούσε να δημιουργήσει προϋποθέσεις απειλής, τόσο από τον άξονα, όσο και από τα πλάγια και έφτασε σε νέα ευκαιρία στο 28’ με το πλασέ από αριστερά του Σαρδινέρο.

Ανασταλτικά ο ΟΦΗ δεν είχε πρόβλημα, αφού ακόμη και ορισμένα αβίαστα λάθη που έγιναν, διορθώθηκαν αμέσως και γενικότερα οι γηπεδούχοι έμειναν μακριά από τον Σωτηρίου.

Μετά το ημίωρο προσπάθησαν να κερδίσουν μέτρα στο γήπεδο, αλλά ο πορτιέρο του Ομίλου δεν καρδιοχτύπησε. Οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο μισό είχαν την υπεροχή, όμως όχι και την ουσία.

Τρίλεπτος «εφιάλτης»

Στην επανάληψη η ομάδα του Δέλλα μπήκε κεφάτη και θέλησε να γίνει πιο πιεστική. Και ενώ το σύνολο του Σίμου έμοιαζε να μην… πατάει καλά, μπόρεσε να προηγηθεί στο 55’.

Έπειτα από ωραία συνεργασία, ο Στάρτζεον βρήκε τον Στάικο, που με δυνατό σουτ από πλάγια δεξιά άνοιξε το σκορ.

Το VAR έβαλε για άλλη μια φορά φέτος σε «μπελάδες» τον ΟΦΗ, αφού ο Παπαδόπουλος τσέκαρε μαρκάρισμα του Σελίμοβιτς στον Αριγίμπι και είδε πέναλτι, αν και φάνηκε ο Αμερικανός πως θέλει να πέσει στο έδαφος.

Στο 65’, όμως, ο Μάζουρεκ το εκτέλεσε και ο Σωτηρίου μάντεψε σωστά και το απέκρουσε για να κρατήσει το 0-1.

Το ζητούμενο στη συνέχεια για τον Όμιλο ήταν η διαχείριση. Οι «ασπρόμαυροι» κυκλοφορούσαν χωρίς πρόβλημα την μπάλα και ήταν το απόλυτο «αφεντικό». Στο 80’, εξάλλου, θα μπορούσαν να τελειώσουν το ματς, ωστόσο ο Στάρτζεον δεν έπιασε από κοντά όπως θα ήθελε την κεφαλιά.

Και πάνω που ο ΟΦΗ είχε κυριαρχήσει, δεν αισθανόταν κανένα κίνδυνο, δέχτηκε την ισοφάριση μ’ ένα απίστευτο τρόπο. Ο Μανθάτης πήγε για σέντρα από δεξιά, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στα δίχτυα.

Και σαν μην έφτανε αυτό, δύο λεπτά αργότερα το σοκ ολοκληρώθηκε για τον ΟΦΗ. Ο Τζανακάκης σέντραρε, ο Ματσόλα πήρε την κεφαλιά και ο Λιάβας από κοντά «έγραψε» το 2-1.

Οι ηττημένοι προσπάθησαν ν’ αντιδράσουν και στο 90’ ο Σαρδινέρο αστόχησε σε τετ α τετ, μετά από «μαγική» πάσα του Νέιρα.

Ο τελευταίος αντίκρισε δύο κίτρινες μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα στο 93’ και αποβλήθηκε, ολοκληρώνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο ένα τραγικό απόγευμα για τον ΟΦΗ.

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κνετ, Μεντίνα (78’ Τζανακάκης), Ταχάρ, Μάζουρεκ (71’ Ματσόλα), Ντίας, Αριγίμπι (89’ Αρσούρα), Περέιρα, Βέργος (71’ Μανθάτης), Τσιγγάρας, Λιάβας, Κωνσταντόπουλος.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Ουές, Κοροβέσης (68’ Λυμπεράκης), Σελίμοβιτς, Διαμαντής, Βούρος (92’ Τσιλιανίδης), Στάικος (92’ Γκαργκαλατζίδης), Μεγιάδο, Νέιρα, Στάρτζον, Σαρδινέρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θυμηθείτε το live του ματς

Έτσι έγινε η ανατροπή του Παναιτωλικού

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.