Ο Μιχάλης Μπούσης και το μεγαλόπνοο σχέδιό του στην περιοχή Σκαφιδαρά είναι η μεγαλύτερη μεταγραφή του ΟΦΗ. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

Είναι δύσκολο να πείσεις τον μέσο φίλαθλο ότι για μία ομάδα δεν είναι σημαντικό μόνο το μεταγραφικό κομμάτι, οι νίκες, τα τρόπαια. Είναι δύσκολο να πείσεις πως μία ομάδα δεν «χτίζεται» μόνο από τα αποτελέσματα, αλλά και από τα έργα. Είναι δύσκολο τη δεδομένη χρονική στιγμή να πείσεις τον κόσμο ότι η μεγαλύτερη μεταγραφή του ΟΦΗ δεν είναι κάποιος παίκτης, αλλά αυτό που θέλει να φτιάξει ο Μιχάλης Μπούσης στην περιοχή Σκαφιδαρά.

Οπως διαβάσατε την Δευτέρα, έγινε ένα σημαντικό βήμα για την οικοπεδική έκταση της συγκεκριμένης περιοχής όπου θέλει να εκμεταλλευτεί για τον ΟΦΗ ο μεγαλομέτοχος της ομάδας. Είναι η περιοχή εκείνη που θέλει να φτιάξει την «OFILAND» του συλλόγου.

Το μεγαλύτερο έργο στην ιστορία του ΟΦΗ

Αυτομάτως έρχεται στο μυαλό η παρουσίαση του Μπούση στους δημοσιογράφους σε εκείνη τη συνέντευξη Τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο του Ηρακλείου. Τότε που πρωτοσυστήθηκε στον κόσμο και τα Μέσα ο ομογενής επιχειρηματίας.

Στα λόγια του απέφυγε τα «θα». Ηταν φειδωλός, απόλυτα προσγειωμένος και έδειξε άνθρωπος που ξέρει τι θέλει, πώς το θέλει και πότε ακριβώς πρέπει να γίνει αυτό που θέλει. Με επιμονή και υπομονή. Ετσι γίνονται τα μεγάλα έργα, έτσι γίνονται τα πράγματα που αλλάζουν τον ρου της ιστορίας.

Οταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για το αν υπάρχει στα πλάνα του ένα νέο γήπεδο για τον ΟΦΗ, χαμογέλασε πλατιά, έδειξε ότι περίμενε τη συγκεκριμένη ερώτηση, αλλά απέφυγε όπως ο διάολος το λιβάνι να πει κάτι. Δεν βιάστηκε. Ηταν τότε που είπε την ατάκα πως «ένα παιδί για να φτάσει στο Πανεπιστήμιο πρέπει πρώτα να αρχίσει από το νηπιαγωγείο». Για τον Μιχάλη Μπούση ο ΟΦΗ είναι ένα παιδί που τώρα αρχίζει να περπατάει υπό τις οδηγίες του. Δεν είναι απλά μία ομάδα, είναι ένα όνειρο, ένα μεγάλο σχέδιο, ένα πλάνο που έχει στο μυαλό του για να γιγαντώσει τον ΟΦΗ σε όλα τα επίπεδα.

Ο Μπούσης φτιάχνει το αύριο

Αυτό που ετοιμάζει στην περιοχή Σκαφιδά, κοντά στο ΒΑΚ, εκεί όπου θα γίνει το νέο σπίτι της ομάδας, δεν το έχει ζήσει ξανά ο ΟΦΗ. Δεν είναι μόνο το προπονητικό κέντρο, δεν είναι οι εγκαταστάσεις για τις Ακαδημίες, είναι πολλά. Κι ένα εξ αυτών είναι και το νέο γήπεδο. Μακρινό σχέδιο, αλλά υπαρκτό. Θέλει να δει τον ΟΦΗ με ένα νέο και μοντέρνο γήπεδο, που θα γίνει το νέο σπίτι της ομάδας και θα μεγαλώσει τις επόμενες γενιές. Θέλει να δει την «OFILAND» όπως την έχει ονειρευτεί.

Είναι λογικό ο κόσμος να μην τρελαίνεται (τουλάχιστον ακόμα) με αυτά. Είναι λογικό να σκέφτεται τα αγωνιστικά, τις μεταγραφές, τη βαθμολογική θέση της ομάδας στο τρέχον πρωτάθλημα. Αλλά το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο αυτό. Ο ΟΦΗ δεν είναι μόνο το τώρα, είναι -κυρίως- το αύριο.

Ο Μιχάλης Μπούσης είναι ο μεγαλύτερος εγγυητής για ένα καλύτερο αύριο. Για μία ομάδα που δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από τις λεγόμενες μεγάλες. Ο ΟΦΗ θα γίνει έτσι όπως τον έχει ονειρευτεί ο Μπούσης, έτσι ακριβώς όπως τον θέλουν οι φίλαθλοί του. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος για ένα σύλλογο που ταλαιπωρήθηκε, αναζητώντας τα νέα βήματα της ιστορίας του.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.