Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουνε

SMS
17:08 | 07/10/2019

Ο ΟΦΗ του Σίμου θυμίζει ΟΦΗ του Γκέραρντ με τις επιδόσεις του στο εφετινό πρωτάθλημα. «Σαρώνει» στα στατιστικά.

Με το κυριακάτικο 4-1 επί του Πανιωνίου και τη συγκομιδή των 13 βαθμών σε 5 αγωνιστικές, το συγκρότημα του Σίμου ισοφάρισε την επίδοση της τελευταίας χρονιάς του Γκέραρντ στον πάγκο του Ομίλου. Συγκεκριμένα, τη σεζόν 1999-2000, ο ΟΦΗ είχε συγκεντρώσει τους ίδιους βαθμούς με τώρα στις ίδιες αγωνιστικές (6), ενώ στο τέλος της χρονιάς τερμάτισε 4ος εξασφαλίζοντας ευρωπαϊκό 'εισιτήριο'.

Υπάρχει καλύτερο ξεκίνημα από αυτό; Ναι, πριν από 33 χρόνια στη δεύτερη χρονιά του Γκέραρντ στον πάγκο του ΟΦΗ. Τότε ο Όμιλος είχε πετύχει 5 νίκες και μία ισοπαλία σε 6 αγωνιστικές μόνο που τότε το βαθμολογικό σύστημα ήταν 2-1-0 και όχι 3-1-0. Οπερ σημαίνει πως με εκείνο το ξεκίνημα ο ΟΦΗ μάζεψε 11 βαθμούς.

Σαρώνει στα στατιστικά

Εξαιρετικές επιδόσεις έχει η εφετινή ομάδα και στα στατιστικά του τρέχοντος πρωταθλήματος. Ο Κοσμάς Τσιλιανίδης μετράει 4 γκολ και είναι δεύτερος σκόρερ πίσω από τον Σβιντέρσκι του ΠΑΟΚ που έχει 5, ενώ ο Αντίλ Ναμπί μετράει 18 προσπάθειες ξεπερνώντας τον μέχρι πρότινος πρώτο Λιβάγια που πλέον έχει 17. Στην τρίτη θέση είναι οι Σεμέντο και Τσιλιανίδης με 16.

Υπάρχει και συνέχεια. Ο Χουάν Νέιρα είναι πρώτος στις ασίστ με 4 (μαζί με τον Φετφατζίδη), ο Τσιλιανίδης είναι τέταρτος στα γεμίσματα με 12/30, ο Μεγιάδο είναι τρίτος στα κλεψίματα (αν και δεν έπαιξε την Κυριακή) με 23, ενώ ο Νέιρα απολαμβάνει την κορυφή σε ακόμη μία στατιστική κατηγορία, αυτή με τις πάσες, μετρώντας 74.

Επίσης, ο ΟΦΗ έχει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 14 γκολ, την ώρα που ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Ολυμπιακός έχει 12 και ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ 13, ενώ, τέλος, έχει την τρίτη καλύτερη άμυνα, μαζί με την ΑΕΚ, έχοντας παθητικό 6 γκολ. Ο Ολυμπιακός έχει δεχθεί μόλις 2 γκολ σε 6 αγωνιστικές και η ΑΕΛ 5.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΦΗ για... πρωτάθλημα - η βαθμολογία

Σίμος: «Είναι εκπληκτικό αυτό που ζούμε!»

«Έτριβε» τα μάτια του ο Μπούσης

Συγκίνησε ο Σίμος

Ναμπί: «Απολαμβάνουμε που παίζουμε στον ΟΦΗ»

ΟΦΗ-Πανιώνιος: Δείτε τα γκολ του ΟΦΗ

Ο Νίκος Μαρινάκης στο Capitano.gr

Καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα ο ΟΦΗ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.