Οι απουσίες και το πλάνο που θα φέρει τη μεγάλη νίκη

08:30 | 03/03/2024

​Τα πλάνα και τα «θέλω» του Δέλλα ενόψει του αποψινού αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ο ΟΦΗ πηγαίνει στο αποψινό ματς με τον Παναθηναϊκό (19:30 - Cosmote Sport 3) με σημαντικές απουσίες που θα επηρεάσουν τον τρόπο παιχνιδιού του και διαφοροποιούν τα πλάνα του Τραϊανού Δέλλα.

Ο Μακεδόνας προπονητής αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα στον άξονα, αφού δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Τοράλ και Νέιρα και τον τιμωρημένο Γκαγέγος. Βάσει αυτών, το... βάρος πέφτει στον Μάρκο Μπάκιτς, ο οποίος επιστρέφει και θα είναι βασικός αναλαμβάνοντας επί της ουσίας τον ρόλο του οργανωτή, παίζοντας πιο μπροστά σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Αυτό σημαίνει ότι Γκλάζερ και Μεγιάδος αναμένεται να ξεκινήσουν στην αρχική ενδεκάδα και να είναι το δίδυμο των αμυντικών χαφ.

Ο Δέλλας ξέρει καλά πως το σημαντικότερο είναι να βραχυκυκλώσει τη δημιουργία του Παναθηναϊκού και να «χαλάσει» τις συνεργασίες των Μπακασέτα-Ιωαννίδη. Σημαντικό στοιχείο επίσης είναι ότι ο Παναθηναϊκός παίζει ψηλά άρα δίνει τη δυνατότητα στον ΟΦΗ με γρήγορα μετάβαση να βρει χώρους και να απειλήσει.

Είναι δεδομένα πως ο ΟΦΗ δεν θα κατέβει στον αποψινό αγώνα για να περιμένει τους «πράσινους» και να τρέχει πίσω από την μπάλα, αλλά για να ορίσει ο ίδιος το παιχνίδι του και να βάλει δύσκολα στον αντίπαλο δείχνοντάς του ποιος είναι το «αφεντικό».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.