Oι αριθμοί του ΟΦΗ, ο πλουραλισμός και η εντυπωσιακή μεταμόρφωση

Απόψεις

Η μεγάλη αλλαγή του ΟΦΗ από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος μέχρι σήμερα και τι έχει καταφέρει έως τώρα.

Έξι γκολ μετά από 2 σερί αγώνες. Επτά το σύνολο σε 4 αγωνιστικές. Επτά μετράνε, επίσης, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός που συγκατοικούν με την ΑΕΚ στην κορυφή που μετράει δύο περισσότερα. Ο Παναθηναϊκός μόλις 3, ο Άρης 5, όσα και ο Ατρόμητος, 3 ο Αστέρας Τρίπολης, μόλις 2 ο Βόλος.

Από τις ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα μέχρι τις ομάδες που έχουν τον κοινό, με τον ΟΦΗ, στόχο ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου, η σύγκριση είναι υπέρ του Ομίλου.

Πέρυσι ο ΟΦΗ δυσκολευόταν να σκοράρει. Κι αν το έκανε δεχόταν εύκολα γκολ. Θα πει κάποιος πως το ίδιο εύκολα δέχεται και φέτος: επτά έχει δεχθεί. Σημαντική σημείωση: τα τρία είναι από το ματς της πρεμιέρας με την ΑΕΚ και τούτο έχει τη σημασία του. Προχθές με τον Άρη δεν δέχθηκε γκολ σε κανονική ροή αγώνα παρά μόνο από στημένο, τα δύο πέναλτι.

Μη σας ζαλίζουμε με αριθμούς, το ζουμί είναι ότι μέχρι αυτή τη στιγμή ο ΟΦΗ είναι -και γίνεται- μία παραγωγική ομάδα. Έχει σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια εκτός από αυτό στη Νέα Φιλαδέλφεια την 1η αγωνιστική. Αλλά ο ΟΦΗ της Νέας Φιλαδέλφειας με τον προχθεσινό ΟΦΗ τι σχέση έχουν;

Αν και τα δύο ματς, με ΑΕΚ και Αρη, είναι ημερολογιακά κοντά, η διαφορά είναι τεράστια. Θυμηθείτε τι ΟΦΗ είδαμε με την Ένωση και τι ΟΦΗ είδαμε την Κυριακή. Θυμηθείτε, επίσης, τι ρόστερ είχε ο ΟΦΗ στην πρεμιέρα και τι τώρα. Όλα αυτά από Αύγουστο μέχρι Σεπτέμβριο, χωρίς ακόμα να έχει συμπληρωθεί μήνας από την έναρξη του πρωταθλήματος!

Ο ΟΦΗ, λοιπόν, άλλαξε και αλλάζει. Η πρόοδος σημαντική, η διαφορά ποιότητας σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, επίσης. Καμία ομάδα έως τώρα στο εφετινό πρωτάθλημα δεν έχει πάρει τόσα όσο έχει πάρει ο ΟΦΗ από τις μεταγραφές του. Γκολ στο ντεμπούτο του ο Φούντας, δύο γκολ ο Γιούνγκ και μάλιστα back to back, γκολ κι ο Σενγκέλια, γκολ ο Σαλσέδο επίσης στο ντεμπούτο του, γκολ και ο Γκονζάλεθ.

Εκτός από την ευστοχία των μεταγραφών κρατάμε και τον πλουραλισμό στα γκολ. Έχουν σκοράρει δύο επιθετικοί, ένας μεσοεπιθετικός, ένας δεξιός μπακ, ένας στόπερ κι ένας εξτρέμ.

Ο Δέλλας φτιάχνει μία ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης, χωρίς να περιμένει από έναν να βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά. Οι αριθμοί έχουν έως τώρα θετικό πρόσημο κι αυτό το 7-7 στα τέρματα δείχνει πρωτίστως ότι φτιάχνεται μία ομάδα που θα χορταίνει τον κόσμο. Το 7 παθητικό φτιάχνεται και θα φτιαχτεί όταν σταματήσουν αυτά τα black out όπως στο δεύτερο μέρος με τον Ατρόμητο και στο δεύτερο μέρος με τον Άρη. Ακόμα και αυτό το διάστημα στο Πανθεσσαλικό που ο Βόλος αναθάρρησε. Υπομονή, θα φτιάξει κι αυτό, έτσι κι αλλιώς η πρόοδος είναι τεράστια. Και γεωμετρική.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.