Οι Bucks δείχνουν και πάλι διεκδικητές

Απόψεις

Η σεζόν 2019-2020 είναι η ευκαιρία των Ελαφιών για να ανταποκριθούν στις υψηλές προσδοκίες που άπαντες έχουν για αυτούς, μετά τις 60 νίκες στην regular season και τον αποκλεισμό από τους τελικούς της περασμένης χρονιάς για μόλις 2 νίκες.

Πλέον μετά από 6 ματς στη σεζόν που διανύουμε αν και κάποιοι προβληματισμοί και ανησυχίες άρχισαν να εμφανίζονται, το Milwaukee αρχίζει να δείχνει πως μπορεί να διεκδικήσει το τίτλο. 

Η αρχή στις νίκες στο Fiserv Forum έγινε από το παιχνίδι εναντίον των Cavaliers(με 129-112),η οποία επισκιάστηκε από την ήττα στο επόμενο ματς κόντρα στους Celtics στο Garden με 116-105 όπου η ομάδα του MVP ήταν πολύ κακή στο δεύτερο ημίχρονο με αποτέλεσμα να χάσει την διαφορά που είχε χτίσει με ανώτερη τιμή της το +19. Ο Γιάννης με τους Cavs είχε ένα ήσυχο βράδυ με 14 πόντους, 10 ριμπάουντ και 7 ασίστ, απεναντίας με τους Celtics ήταν αρκετά εκνευρισμένος με συνεχές πρόβλημα να σπάσει την άμυνα τους(22 π., 14ρ., 5 ασ).

Έπειτα τα πρώτα back-to-back παιχνίδια στη σεζόν επανέφεραν τα χαμόγελα καθώς συνοδεύτηκαν από μια άνετη νίκη κόντρα στους Magic με 121-93(Γιάννης: 29 π.,14 ριμπ.,6 ασίστ και 2 κλεψίματα), και από μια πειστική εμφάνιση με τους πρωταθλητές Raptors με σκορ 115-105 για τα Ελάφια(με τον Γιάννη να πετυχαίνει ατομικό ρεκόρ σε πόντους στην φετινή χρονιά με 36). Ο Γιάννης έψαχνε εκδίκηση εναντίον των Δεινοσαύρων του Toronto, καθώς ήταν εκπληκτικός απέναντι τους(πέρα των πόντων είχε και 15 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 4 εντυπωσιακές τάπες).Ήταν ικανός να κάνει όλα όσα θεωρείται ο καλύτερος με ωριμότητα στην επιλογή των fouls του αυτή την φορά,λιγοστά λάθη, καλό ποσοστό στις βολές(70%) και εγκαταλείποντας τις ανεξήγητες,διστακτικές και βιαστικές προσπάθειες για τρίποντο. Πιθανόν να ήταν αρκετά χαρούμενος με το ντεμπούτο του αδερφό του Θανάση με τους Bucks από τον προηγούμενο αγώνα στο Orlando, όπου εκεί ο πρώην παίκτης του ΠΑΟ άνοιξε λογαριασμό στους πόντους με εκπληκτικό κάρφωμα στο πρόσωπο του Iwundu στα τελευταία δευτερόλεπτα(με αυτόν τον τρόπο κατέκτησε και την πρώτη θέση στο top 10 της αγωνιστικής μέρας του NBA). 

Ο coach Budenholzer μπόρεσε στα 2 αυτά παιχνίδια να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας με την προσθήκη στο rotation των drafted players Brown και DiVincenso. Ειδικά ο δεύτερος έδωσε ενέργεια, αθλητικότητα και αξιόπιστο τρίποντο ακριβώς την χρονική στιγμή που αυτό ήταν απεγνωσμένα απαιτητό. Με τους Magic έκανε ρεκόρ καριέρας με 14 πόντους(4-7 στα τρίποντα), ενώ με τους Raptors ήταν και πάλι θετικότατος με 8 πόντους και 2-5. Οι εμφανίσεις του έδωσαν λόγο να πιστεύει κανείς πως μπορεί να καθιερωθεί στο rotation και να σημειώσει παραπάνω πρόοδο στο παιχνίδι του. Ο coach Bud βρίσκεται σε διαρκές ψάξιμο για τα σχήματα που θα εμφανιστούν στο παρκέ μέχρι να βρεθεί το πιο αποδοτικό και σε άμυνα και σε επίθεση. Όσο πιο σύντομα βρει τις λύσεις που θέλει, τόσο πιο γρήγορα οι νίκες θα γίνουν ρουτίνα για την ομάδα. Ακολουθεί μια δύσκολη εξόρμηση στη Δύση με 4 παιχνίδια αυτή την εβδομάδα εναντίον των Wolves, Clippers, Jazz και Thunder με την χρονική σειρά που αναφέρονται με αρχή τον αυριανό αγώνα(3 πμ) στην Minnesota. Αν κερδηθούν τα 3 από τα 4 τότε το ρεκόρ θα πάει στις 7 νίκες και 3 ήττες, γεγονός που θα ενισχύσει την αυτοπεποίθηση των φιλάθλων και την επίδοση των παικτών. Η επόμενη εβδομάδα είναι λοιπόν κρίσιμη για να φανεί πόσο μπορούν να διατηρήσουν την ορμή τους. Για το κλείσιμο φυσικά δεν μπορεί να παραλειφθεί το ρεκόρ που πέτυχε ο Greek Freak στα πρώτα 6 ματς, που του δίνει ήδη κάποιους πόντους στον αγώνα μαραθώνιο για την κατάκτηση και πάλι του MVP της χρονιάς. Ο Γιάννης με τους 160 πόντους (26,7 μέσο όρο), 83 ριμπάουντ (13,8 μ.ο) και τις 46 ασίστ (7,7 μέσο όρο) έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της λίγκας που φτάνει σε αυτούς τους αριθμούς μετά από τα 6 πρώτα ματς μιας σεζόν. Του ευχόμαστε ασφαλώς ανάλογη συνέχεια στα επόμενα 76 παιχνίδια!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.