Oι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα σε Champions και Europa League

08:30 | 19/08/2021

Προβάδισμα πρόκρισης για τους ομίλους του Champions League απόκτησαν Μάλμε, Μπενφίκα και Γιούνγκ Μπόις.

Στη Λισσαβόνα, η Μπενφίκα άνοιξε το σκορ απέναντι στην Αίντχόφεν στο 10΄ με τον Ράφα Σίλβα, ενώ στο 41΄ με κοντινή προβολή του Βάιγκλ έγινε το 2-0 για τους Λουζιτανούς. Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ολλανδοί μείωσαν στο 51΄ με σουτ του Γκάκπο, σε φάση που φέρει ευθύνη και ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, ο οποίος στο 69΄ έκανε σωτήρια απόκρουση σε κεφαλιά του Ζάχαβι.

Η Μάλμε επικράτησε με 2-0 της Λουντογκόρετς, που στον προηγούμενο γύρο είχε αφήσει εκτός τον Ολυμπιακό στα πέναλτι. Οι Σουηδοί άνοιξαν το σκορ στο 26΄ με πλασέ του Μπιρμάντσεβιτς από εξαιρετική κομπίνα σε εκτέλεση... κόρνερ, ενώ στο 61΄ ο Μπέργκετ διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Στην Ελβετία, τέλος, η Γιούνγκ Μπόις νίκησε 3-2 (16΄ Ελία, 40΄ Σιέρο, 65΄ Γκαρσία - 14΄, 82΄ Μπολί) τη Φερεντσβάρος, παίρνοντας ένα μικρό προβάδισμα.


H Σέλτικ το προβάδισμα στο Europa League

Σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης για τους ομίλους απόκτησε η Σέλτικ, νικώντας με 2-0 την Αλκμάαρ στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τα πλέι οφ του Europa League.

Μετά από σέντρα του Τέρνμπελ απ' τα αριστερά, ο Φουρουχάσι άνοιξε το σκορ στο 12ο λεπτό για την ομάδα της Σκωτίας, ενώ ο Ιάπωνας ήταν και ο δημιουργός του δεύτερου γκολ, καθώς μετά από δική του ασίστ ο Φόρεστ διπλασίασε τα τέρματα των Σκοτσέζων, στο 61΄.

Συγκεκριμένα, οι γηπεδούχοι έκλεψαν την μπάλα, ο Φόρεστ πήρε την κατοχή στην περιοχή μετά από πάσα του Φουρουχάσι, το σουτ του κόντραρε πάνω στον Λέσερτ και κατέληξε στα δίχτυα.

Η Σέλτικ θα ταξιδέψει στην Ολλανδία την επόμενη εβδομάδα με ανεβασμένη ψυχολογία και στόχο να «τελειώσει» αυτό που άρχισε απόψε στο «Σέλτικ Παρκ».


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.