​ Οι γυναίκες του Cretalive στέλνουν μήνυμα

19:16 | 25/11/2021

25 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών - Οφείλουμε στον εαυτό μας να σπάσουμε την σιωπή...

Το 2021 στην Ελλάδα κάθε μήνα υπήρχε τουλάχιστον μια γυναικοκτονία. Συνολικά, τους δέκα πρώτους μήνες του έτους, δολοφονήθηκαν 13 γυναίκες.

Σε όλον τον κόσμο, έχουν αυξηθεί σημαντικά οι αναφορές περιστατικών βίας κατά γυναικών και κοριτσιών κατά τη διάρκεια της καραντίνας και των άλλων περιοριστικών μέτρων.

Από το ξέσπασμα της πανδημίας οι τηλεφωνικές γραμμές στήριξης και οι ξενώνες φιλοξενίας σε όλη την Ευρώπη έχουν αναφέρει μια ανησυχητική αύξηση στις κλήσεις από γυναίκες που βρίσκονται σε κίνδυνο .

Σύμφωνα με έρευνα του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ, μία στις τρεις γυναίκες έχει υποστεί σωματική βία, σεξουαλική βία, ή και τις δύο μορφές βίας από την ηλικία των 15 ετών και έπειτα.

Το 55% των γυναικών έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με μία ή περισσότερες μορφές σεξουαλικής παρενόχλησης ενώ το 11% έχει υποστεί ψηφιακή παρενόχληση. Μία στις είκοσι έχει βιαστεί.

Δεν είναι αριθμοί! Είναι ανθρώπινες τραγωδίες, γένους θηλυκού. Είμαστε εμείς, εσείς που οφείλουμε στον εαυτό μας να σπάσουμε την σιωπή. Να μιλήσουμε.

Οι γυναίκες του Cretalive σας προτρέπουν να βοηθήσετε όλοι για να σπάσει ο κύκλος της βίας! Καμία μόνη, καμία στο σκοτάδι!

Ας ανοίξουμε την πρώτη χαραμάδα για να βρει το δρόμο του το φως...

Δείτε το video του Cretalive.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.