Οι κρίσιμες εβδομάδες του ΟΦΗ

ΟΦΗ

Το διάστημα μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον Όμιλο.

Από το απόγευμα του Σαββάτου η αποστολή του Ομίλου βρίσκεται και πάλι στη βάση της, μετά από 3 εβδομάδες σκληρής δουλειάς στην Ολλανδία.

Άλλη τόση, παρά κάτι μέρες, είναι και η περίοδος που μεσολαβεί μέχρι το πρώτο επίσημο παιχνίδι των «ασπρόμαυρων», απέναντι στον Άρη (21/22-08), στο πλαίσιο της πρεμιέρας της Super League 1.

Πρόκειται για ένα αρκετά κρίσιμο κομμάτι, καθώς κατά τη διάρκεια του ο Νίκος Νιόπλιας, οι συνεργάτες του, αλλά και οι παίκτες οφείλουν να διορθώσουν τα κακώς κείμενα, προκειμένου να παρουσιαστούν στον υψηλότερο βαθμό ετοιμότητας και να μπουν με τις καλύτερες προϋποθέσεις στην καινούργια χρονιά.

Όπως φάνηκε στα φιλικά που έδωσαν οι «ασπρόμαυροι», υπάρχουν ατέλειες και χρειάζεται προσπάθεια, ώστε να βελτιώσουν την εικόνα τους. Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στον τομέα της μεσοεπιθετικής λειτουργίας, ενώ και αμυντικά βγήκαν… θεματάκια.

Παράλληλα με τη δουλειά στο χορτάρι, εξάλλου, στον ΟΦΗ πρέπει να «τρέξουν» το θέμα της περαιτέρω μεταγραφικής ενίσχυσης. Η ομάδα «πονάει» στο γκολ, δεν υπάρχει λύση πίσω από τον Καστάνιος, που έχει μπει «νωθρά» στη σεζόν, ενώ λογικά ο ηρακλειώτικος σύλλογος πάει και για το μπακ απ του Μεγιάδο.

Μέσα σ’ αυτό το… κουτσό 20ήμερο (οι προπονήσεις αρχίζουν πάλι από Τρίτη) υπάρχουν γενικότερα ζητήματα, τα οποία πρέπει να φτιάξουν, ώστε να συνεχίσει ο Όμιλος από’ κει που σταμάτησε στα πλέι άουτ και να μην επαναληφθούν οι περυσινές περιπέτειες.

Θα πρέπει, μάλιστα, να ξεκαθαρίσει αν ακολουθήσει και νέο κύμα αποχωρήσεων ποδοσφαιριστών, αφού… παραδοσιακά μετά το βασικό στάδιο της προετοιμασίας έρχονται και οι σχετικές ενημερώσεις.

Στα «τεστ» που ακολουθούν είναι δεδομένο ότι ο έμπειρος τεχνικός θα βάλει στον… προσομοιωτή το συγκρότημα του και θα ξεκινήσει ν’ αποκαλύπτει πιο καθαρά τα πλάνα του για τον νέο ΟΦΗ.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.