Οι λύσεις του Νιόπλια και η... κατασκοπεία

ΟΦΗ

Το ματς με τον Ατρόμητο δεν αποκλείεται να φέρει αλλαγές στην ενδεκάδα από τον προπονητή του ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ είναι πλέον σε ρυθμούς Ατρόμητου, προετοιμάζεται για τον «τελικό» του Σαββάτου και ο Νίκος Νιόπλιας ήδη έχει κάνει στο μυαλό του τα πρώτα πλάνα βάσει των διαθέσιμων ποδοσφαιριστών. Και -τηρουμένων των αναλογιών- δεν είναι λίγοι.

Ο 56χρονος προπονητής θα έχει τους Σολίς και ντε Γκουζμάν ξανά στη διάθεσή του και μάλιστα με ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στον Απόλλωνα στη Ριζούπολη. Μπορεί οι δυό παίκτες να μην ξεχώρισαν με την απόδοσή τους, αλλά έχουν παιχνίδι στα πόδια τους και αυτό παίζει σημαντικό ρόλο τη δεδομένη χρονική στιγμή. Και ο Νιόπλιας δίνει ιδιαίτερη βάση σε αυτό το κομμάτι, στο να έχουν δηλαδή οι ποδοσφαιριστές ρυθμό.

Με τα τωρινά δεδομένα και με βάση τη σίγουρα απουσία του Χουάν Νέιρα, ο Νιόπλιας αναμένεται να δώσει ξανά χρόνο συμμετοχής στον ντε Γκουζμάν, στον οποίο πιστεύει πολύ και όπως είναι λογικό στηρίζεται στην εμπειρία του ελπίζοντας ότι θα γίνει και αυτός ένας από τους game changers των πλέι άουτ. Και αν πάρουμε τα τρία έως τώρα ματς του Ομίλου στο μίνι πρωτάθλημα και ο Σακόρ και ο Σαρδινέρο, αλλά και ο Σολίς είναι από τους παίκτες που ξεχώρισαν, όπως φυσικά και η αμυντική γραμμή της ομάδας που με την επιστροφή του Βούρου και την παρουσία του Μαρινάκη είναι πιο σφιχτή, με λιγότερα λάθη και σωστό ανασταλτικό χαρακτήρα.

Μιας που αναφέραμε την άμυνα, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να δούμε το Σάββατο την επιστροφή του Κοροβέση στο αρχικό σχήμα. Ο Νιόπλιας φρόντισε να αποφορτίσει και να ξεκουράσει τον ακραίο μπακ και φυσικά τον υπολογίζει, με τις πιθανότητες να τον δούμε ξανά στα αριστερά της άμυνας να είναι υψηλές.

Όπως επίσης δεν αποκλείεται να δούμε και τον Απόστολο Γιάννου, ο οποίος όπως γράψαμε δείχνει ανεβασμένος και ορεξάτος και έρχεται να δώσει μία έξτρα λύση στην επίθεση για τον Όμιλο. Αυτή τη στιγμή δεν περισσεύει ουδείς και από τη στιγμή που οι λύσεις στα φορ είναι ελάχιστες, ο Γιάννου είναι μία περίπτωση που μπορεί να απασχολήσει ενόψει του ματς του Σαββάτου. Σε αυτό το ενδεχόμενο ο Σαρδινέρο, που είναι από τους καλύτερους και πιο σταθερούς των πλέι άουτ (αν θα έπρεπε να διαλέξουμε έναν MVP), θα επιστρέψει ως εξτρέμ στην ενδεκάδα.

Ακόμα είναι νωρίς για να πούμε με σιγουριά τα πλάνα του Νιόπλια για τον αγώνα στο «Γεντί Κουλέ», αλλά το σίγουρο είναι ότι ο προπονητής του ΟΦΗ δεν θα έχει κανένα ενδοιασμό να αλλάξει πρόσωπα στην ενδεκάδα ανάλογα με το πλάνο που έχει καταστρώσει.

Ο Νιόπλιας έχει «κατασκοπεύσει» τον Ατρόμητο, είδε το ματς με την ΑΕΛ και έχει «διαβάσει» τα δυνατά και αδύνατα σημεία του αντιπάλου, γνωρίζοντας φυσικά τη σημασία του αγώνα για τη δική του ομάδα.

Άπαντες στον ΟΦΗ ξέρουν ότι με νίκη θα εκτοξευτεί η ψυχολογία και η κρητική ομάδα θα συνεχίσει να έχει την τύχη στα χέρια της χωρίς να εξαρτάται από αποτελέσματα άλλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τώρα δεν περισσεύει κανείς!

Αυτό είναι το πιο δύσκολο για τον ΟΦΗ


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.