Oι Μπακς έβαλαν στα... καλάθια το Μαϊαμι

07:39 | 25/05/2021

Πραγματοιποιώντας μία εξαιρετική εμφάνιση και με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να βάζει ξανά την... σφραγίδα του, το Μιγλουόκι έκανε «περίπατο» απέναντι στο Μαϊάμι και με το επιβλητικό 132-98 έκανε το 2-0 στη σειρά των paly off κι έχει, πλέον, ξεκάθαρο προβάδισμα για την πρόκριση στους ημιτελικούς της Ανατολής.

Μπορεί η πρώτη αναμέτρηση στο Fiserv Forum να κρίθηκε με το buzzer beater του Κρις Μίντλετον (109-107) στο τέλος της παράτασης, ωστόσο, τα ξημερώματα της Τρίτης τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά στη δεύτερη αναμέτρηση των δύο ομάδων και πάλι στην έδρα των «Μπακς».

Τα «Ελάφια» αυτή την φορά σκόραραν απ΄ όπου ήθελαν, έβαλαν 22 σουτ (ρεκόρ οργανισμού στα playoffs) και δεν είχαν κανένα πρόβλημα για να φτάσουν στο 2-0. Στη συνέχεια θα έχουν πέντε ευκαιρίες για να πάρουν άλλες δύο νίκες που θέλουν, έτσι ώστε να περάσουν στους ημιτελικούς της ανατολικής περιφέρειας, όπου θα βρουν απέναντί τους το νικητή της σειράς ανάμεσα στο Μπρούκλιν και στη Βοστόνη (1-0 προηγούνται οι «Νετς»).

Μεγάλο ματς έκανε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με 31 πόντους από 11/16 δίποντα, 1/7 τρίποντα, 6/7 βολές, 13 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 3 κλεψίματα σε 31 λεπτά συμμετοχής. Ο Giannis ήταν αυτός που έπρεπε απέναντι σε μια ομάδα που παραδοσιακά τον δυσκολεύει, δεν έδωσε σημασία σε κάποια σκληρά χτυπήματα που δέχθηκε από τους Αρίζα, Ντέντμον, Μπιέλιτσα και, πλέον, ψύχραιμος πηγαίνει στο Μαϊάμι πανέτοιμος ακόμη και για να καθαρίσει με σκούπα τη σειρά.

Οι «Μπακς» έβαλαν 46 πόντους στην πρώτη περίοδο, είχαν 10/15 τρίποντα και προβάδισμα 26 πόντων που συνιστά ρεκόρ 25ετίας σε ματς playoffs σε όλο το ΝΒΑ.

Πέτυχαν 62 πόντους πριν εκτελέσουν την πρώτη βολή και έκλεισαν το α' μέρος στο 78-51. Είδαν τον Τζρου Χόλιντεϊ να κάνει φοβερή δουλειά σε άμυνα και δημιουργία (οι 15 ασίστ είναι ισοφάριση ρεκόρ του οργανισμού σε post season αγώνα), τον Μπριν Φορμπς να σουτάρει σαν... άλλος Στεφ Κάρι (22π.), μη δίνοντας το παραμικρό δικαίωμα στους «Χιτ» για να τους αμφισβητήσουν.

Πλέον, η σειρά μεταφέρεται στο Μαϊάμι για το Game 3 (ξημερώματα Παρασκευής στις 02:30) και για το Game 4 (βράδυ Σαββάτου στις 20:30), με τους «Χιτ» να περιμένουν 17.000 οπαδούς στο πλευρό τους, προκειμένου να φέρουν τη σειρά στα ίσια.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.