Οι ποινές που προβλέπονται για τη ρατσιστική επίθεση του Μπέου

10:06 | 13/02/2024

Η Κηφισιά έδωσε χθες στη δημοσιότητα το video που δείχνει ξεκάθαρα τη ρατσιστική επίθεση του Αχιλλέα Μπέου προς τον Ανδρέα Τετέι, στο ματς με τον Βόλο.

Παρά την ανακοίνωση του Βόλου για το αντίθετο, το βίντεο δείχνει την απαράδεκτη ενέργεια του Αχιλλέα Μπέου.

Ας δούμε τι προβλέπει ο Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου για τις ρατσιστικές επιθέσεις:

O ΚΑΠ στο άρθρο 18, περί ρατσισμού, αναφέρει ότι σε περίπτωση που ένας αξιωματούχος ομάδας εμπίπτει στον παρόντα Κώδικα τιμωρείται «με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα από τρεις (3) μήνες μέχρι έναν (1) χρόνο και χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ τουλάχιστον εφόσον είναι αξιωματούχος ΠΑΕ και δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ αν είναι αξιωματούχος σωματείου».

Όσο για την ομάδα του επισημαίνεται: Εάν αξιωματούχοι ή και ποδοσφαιριστές μίας ομάδας διαπράξουν ρατσιστική ή περιφρονητική πράξη, όπως περιγράφεται στην παρ. 1 του παρόντος, ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ της αντίπαλης ομάδας και η υπαίτια ομάδα τιμωρείται, επιπλέον των ποινών της παραγράφου 1,με χρηματική ποινή, η οποία για μεν τις ΠΑΕ ανέρχεται από είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ έως ογδόντα χιλιάδες (80.000) ευρώ, για δε τα σωματεία δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ. Σε περίπτωση δεύτερης παράβασης, εκτός της κατά τα άνω απώλειας του αγώνα, η παραπάνω χρηματική ποινή θα διπλασιάζεται και σε περίπτωση νέας (τρίτης) παράβασης, η ομάδα θα υποβιβάζεται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία στην λήξη του οικείου πρωταθλήματος.

84848474744333.jpg#asset:485515
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.