Oι προκρίσεις - θρίλερ και οι όμιλοι του EURO

08:22 | 13/11/2020

Η Σκωτία πήρε το τελευταίο χρυσό εισιτήριο για τα τελικά του Euro, νικώντας με 5-4 στα πέναλτι την Σερβία στο Βελιγράδι - Μαζί της στην τελική φάση και οι Ουγγαρία, Σλοβακία και Βόρεια Μακεδονία - δείτε τα γκολ από όλα τα παιχνίδια

Ματς για γερά νευρά τα τέσσερα χθεσινά, πραγματικοί τελικοί. Από αυτούς προκρίθηκαν τέσσερις ομάδες οι οποίες θα βρεθούν στα τελικά του EURO, μιας και προκρίθηκαν από την διαδικασία των μπαράζ. Η Ουγγαρία έκανε επική ανατροπή στα τελευταία λεπτά και επιβλήθηκε 2-1 της Ισλανδίας στην Βουδαπέστη, η Σλοβακία έκαμψε στην παράταση με 2-1 την αντίσταση της Βόρειας Ιρλανδίας με το χρυσό γκολ του Ντούρις στο 110' ενώ η Σκωτία βγήκε νικήτρια στη μάχη επιβίωσης με την Σερβία νικώντας 5-4 στα πέναλτι μετά το 1-1 στα 90 λεπτά και στην παράταση.

Aρχικά,η Βόρεια Μακεδονία που με γκολ του Πάντεφ άλωσε την Τιφλίδα (0-1 τη Γεωργία) και για πρώτη φορά στην ιστορία της θα δώσει το παρών σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης.

Ενώ και στα βραδινά παιχνίδια είχαμε - θρίλερ. Η Ισλανδία κέρδιζε με γκολ από νωρίς την Ουγγαρία με 1-0 όμως στα τελευταία 4 λεπτά του αγώνα άλλαξαν όλα! Με γκολ στο 88' και στο 90'+2' οι Μαγιάροι εξασφάλισαν τη σπουδαία πρόκριση, και θα βρεθούν στα τελικά σε έναν όμιλο πολύ δύσκολο, απέναντι σε Γαλλία, Πορτογαλία και Γερμανία.

Από την άλλη η Σλοβακία από την πλευρά της νίκησε 2-1 εκτός έδρας τη Βόρεια Ιρλανδία στην παράταση και οδηγείται στον όμιλο με Ισπανούς, Σουηδούς και Πολωνούς. Ο Κούτσκα έβαλε μπροστά στο σκορ τους Σλοβάκους στο 17' όμως στο 87' ήρθε το αυτογκόλ από τον στόπερ της Ίντερ, Σκρίνιαρ, και έτσι το ματς οδηγήθηκε στην ημίωρη παράταση. Εκεί οι φιλοξενούμενοι βρήκαν και πάλι το δρόμο προς τα δίχτυα, με τον Ντούρις να τους βάζει στη θέση του οδηγού στο 110' και δεν άφησαν εκ νέου το τιμόνι, για να πάρουν οριστικά το δρόμο προς την τελική φάση του Euro.

Τέλος, υπήρχε και ματς που κρίθηκε στα πέναλτι. Αυτό της Σερβίας με την Σκωτία. H Σκωτία προηγήθηκε στο 52' με τον Γιόβιτς να ισοφαρίζει στο 90' με σκαστή κεφαλιά. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση και στη συνέχεια στα πέναλτι όπως εκεί οι παίκτες του Στιβ Κλαρκ δεν έχασαν κανένα, ενώ από την άλλη, ο Μίτροβιτς δεν βρήκε δίχτυα στο τελευταίο πέναλτι και αποδείχθηκε μοιραίος για την ομάδα του


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΚΡΟΥΠ

GROUP A

Τουρκία

Ιταλία

Ουαλία

Ελβετία

GROUP B

Δανία

Φινλανδία

Βέλγιο

Ρωσία

GROUP C

Ολλανδία

Ουκρανία

Αυστρία

Βόρεια Μακεδονία

GROUP D

Αγγλία

Κροατία

Σκωτία

Τσεχία

GROUP E

Ισπανία

Σουηδία

Πολωνία

Σλοβακία

GROUP F

Ουγγαρία

Πορτογαλία

Γαλλία

Γερμανία

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.