Oι προπηλακισμοί, η ένσταση του ΟΦΗ και η παρέμβαση Μάντζαρη

SMS

Το παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Έσπερο έπρεπε να ξεκινήσει; o γιατρός χωρίς... ταυτότητα, το φύλλο αγώνα και η ένσταση της κρητικής ομάδας

Δεν ξεκίνησε με τον πιο ομαλό τρόπο το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής. Τουλάχιστον, για την ομάδα μπάσκετ του ΟΦΗ και τα όσα έγιναν χθες (Κυριακή) στην Καλλιθεά και τον αγώνα με τον Έσπερο. Η κρητική ομάδα ηττήθηκε με 96-86 σε ένα παιχνίδι που πριν ξεκινήσει... έγιναν πολλά.

Η καθυστερημένη άφιξη του γιατρού

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Λίγο πριν οι διαιτητές σφυρίξουν την προγραμματισμένη έναρξη του αγώνα (17.00), αντιλήφθηκαν όλοι την απουσία του γιατρού του αγώνα. Έτσι, αρχικά οι ''άρχοντες'' της αναμέτρησης περίμεναν μέχρι και τις 17.15 με τον γιατρό του αγώνα να παραμένει... άφαντος. Κατόπιν οι διαιτητές αποφάσισαν την διακοπή του αγώνα, οι παίκτες του ΟΦΗ κατευθύνθηκαν στα αποδυτήρια, μιας και η ενημέρωση ήταν ότι το παιχνίδι δεν θα διεξαχθεί με υπαιτιότητα της γηπεδούχου ομάδας (Έσπερος), όπως λέει ο κανονισμός σε περίπτωση μη παρουσίας γιατρού. 

Τελικά, ο γιατρός εμφανίστηκε στις 17.17 κρατώντας μια... υπεύθυνη δήλωση χωρίς να φέρει ταυτότητα γιατρού ή έγγραφο που να αποδεικνύει την ιδιότητα του. Και ενώ όλοι περίμεναν να κλείσει το φύλλο αγώνα, όλοι ενημερώθηκαν ότι έπειτα από επικοινωνία με ΕΟΚ και ΚΕΔ, το παιχνίδι θα γίνει κανονικά. Οι παίκτες του ΟΦΗ έβαλαν ξανά τις εμφανίσεις τους, επέστρεψαν από τα αποδυτήρια για να ξεκινήσει το παιχνίδι! Απίστευτα πράγματα! Οι άνθρωποι της κρητικής ομάδας διαμαρτυρήθηκαν και ανέφεραν στους αξιωματούχους ότι δεν πρέπει να γίνει το ματς

Τελικά μετά από 40 λεπτά ξεκίνησε το ματς, με την ποιοτική ομάδα του Έσπερου να επικρατεί δίκαια, με διαφορά που μάλλον κολακεύει το σύνολο του Βασίλη Ράλλη. Άλλωστε, αυτό είπε και ο κόουτς της κρητικής ομάδας μετά το τέλος του αγώνα, αναφερόμενος παράλληλα και στο ευτράπελο με τον γιατρό. ''Θεωρώ ότι επηρεάστηκαμε πολύ από την καθυστέρηση του παιχνιδιού με το ευτράπελο που έτυχε. Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού μας έφυγε η διαφορά, στο τέλος πήγαμε να γυρίσουμε το παιχνίδι, με τα τρίποντα του Πετράκη και του Μποχωρίδη. Θεωρώ ότι έτσι όπως πήγε το ματς είναι ευτύχημα που κλείσαμε με δέκα πόντους. Δεν παρουσιαστήκαμε έτοιμοι, είχαμε και την απώλεια του Λιανού. Προχωράμε παρακάτω, να κερδίσουμε την επόμενη αγωνιστική στην έδρα μας."

Η ένσταση και οι προπηλακισμοί 

Κατά την διάρκεια της επιστροφής της κρητικής ομάδας από τα αποδυτήρια και αφού είχαν περάσει περίπου 40 λεπτά, όπως αναφέρει ο Ερασιτέχνης ΟΦΗ, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα, ''προπηλακιστήμε και εξυβριστήκαμε από παράγοντες της γηπεδούχου ομάδας θεωρώντας εμάς υπεύθυνους για την διακοπή του αγώνα'' αναφέρουν στο υπόμνημα τους προς την ΕΟΚ. 

Μάλιστα όπως αναφέρεται, με παρέμβαση του προπονητή του Έσπερου, Αντώνη Μάντζαρη το συμβάν έλαβε τέλος. 

Ο ΟΦΗ κατέθεσε ένσταση και για την καθυστερημένη άφιξη του ''φερόμενου'' Ιατρού όπως αναφέρουν στον ΟΦΗ, όπως και για το αν ο νεαρός που βρέθηκε στο κλειστό της Καλλιθέας είναι όντως γιατρός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πρεμιέρα με ήττα για τον ΟΦΗ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.