Οι πρώτες εντυπώσεις του Πογιέτ και το ακυρωθέν γκολ του Γιακουμάκη

08:23 | 26/03/2022

Τι δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός μετά τη φιλική νίκη της Ελλάδας επί των Ρουμάνων.

Ο Γκουστάβο Πογέτ μετά τη νίκη της Εθνικής επί της Ρουμανίας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον τρόπο που έπαιξε η ομάδα του, ενώ τόνισε πως η Εθνική έχει μέλλον.

"Όπως είπα πριν από το παιχνίδι, ήταν σημαντικό να κερδίσουμε, να έχουμε την νοοτροπία του νικητή. Είμαι ικανοποιημένος από το παιχνίδι στο πρώτο μέρος, αυτά πρέπει να τα διατηρήσουμε. Πρέπει να καταλάβουμε . Μας έβαλαν πίεση στο δεύτερο μέρος, αν και ήταν δύσκολο, τελειώσαμε με καθαρό αποτέλεσμα. Είναι σημαντική μέρα λόγω της 25ης Μαρτίου, δύο νίκες και η Ελπίδων είμαι σίγουρος ότι πίσω στην Ελλάδα θα είναι ένα ευχάριστο απόγευμα".

Για το αν είδαμε την ομάδα, όπως θέλει εκείνος: " Όχι, ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι αν προετοιμάσουμε, δεν ξέραμε πώς θα παίξει η Ρουμανία. Θεωρήσαμε ότι θα έπαιζε 4-3-3, έπαιξε με δύο φουλ μπακ τελικά, έπρεπε να προσαρμοστούμε. Δεν είχαμε χρόνο να παίξουμε διαφορετικό σύστημα. Νομίζω ότι τα παιδιά προσπάθησαν να είναι σταθερά, να παίρνουν την μπάλα και να είναι επικίνδυνα.. Τα καταφέραμε. Μου άρεσαν κάποια πράγματα. Όταν ο αντίπαλος σε πιέζει πρέπει να αμύνεσαι. Πρέπει να υπάρχει ισορροπία, είμαι ικανοποιημένος από το πρώτο παιχνίδι. Νομίζω πως υποφέραμε λίγο με τα κόρνερ με τη Ρουμανία. Ήταν από εμάς αυτό ή από τους Ρουμάνους; Αυτό μπορεί να το ερμηνεύσεις αρνητικά και να πεις ότι εμείς ήμασταν κακοί στο κομμάτι ή να πεις ότι η Ρουμανία ήταν τέλεια σε αυτό το κομμάτι".

Για το αν η ομάδα έχει μέλλον: "Φυσικά έχει μέλλον, μαθαίνω ακόμη, ξέρω πόσο λίγο χρόνο έχω για να δώσω στους παίκτες την πληροφορία. Είναι μία διαδικασία. Εάν μου έλεγες πριν από το ματς, για τις ευκαιρίες που κάναμε και για το ότι δεν δεχθήκαμε γκολ θα το έπαιρνα. Αλλά έχουμε πληροφορία να μεταφέρουμε".

Για τη φάση του γκολ του Γιακουμάκη που ακυρώθηκε: "Δεν υπάρχει VAR, γι' αυτό εξεπλάγην, υπήρχε καθυστέρηση. Νομίζω πως ο βοηθός θεώρησε ότι δεν υπήρχε οφσάιντ γιατί ο αμυντικός ακούμπησε την μπάλα, αλλά ο διαιτητής του είπε πως ο αμυντικός δεν άγγιξε την μπάλα, άρα είναι οφσάιντ... δεν ξέρω. Ο 4ος διαιτητής ήταν από την Ρουμανία".

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.