Oι πρώτοι πόντοι του Καλαϊτζάκη στο NBA

07:50 | 22/10/2021

Τους πρώτους του πόντους σε επίσημο αγώνα του NBA πέτυχε ο Γιώργος Καλαϊτζάκης, ο οποίος αγωνίστηκε στο ματς των Μπακς με τους Χιτ στο Μαϊάμι.

Με πολλές απουσίες πήγαν οι Μπακς στο Μαϊάμι, για γνώρισαν συντριβή από τους Χιτ (137-95). Τρεις πενταδάτοι (Τζρου Χόλιντεϊ, Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο, Μπρουκ Λόπεζ) και τρεις σημαντικοί παίκτες του rotation που θέλει να χρησιμοποιήσει φέτος ο Μάικ Μπουντενχόλζερ (Ρόντνι Χουντ, Σέμι Οτζελέγε, Μπόμπι Πόρτις) έμειναν εκτός αγώνα, με αποτέλεσμα οι Χιτ να κατασπαράξουν τους Μπακς στο Μαϊάμι.

Το καλό στην υπόθεση είναι ότι ο Μάικ Μπουντενχόλζερ χρησιμοποίησε για σημαντικό διάστημα του αγώνα τον Γιώργο Καλαϊτζάκη, ο οποίος πέτυχε 8 πόντους και μάζεψε 3 ριμπάουντ σε 18 λεπτά. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έπαιξε μόλις 22:48, σκόραρε 15 πόντους (3/8 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 6/10 βολές) ενώ ο Θανάσης έπαιξε λίγο λόγω των φάουλ.

Από την άλλη, ο Τάιλερ Χίρο με 27 πόντους σε 24 λεπτά, στον ρόλο του έκτου παίκτη, Τζίμι Μπάτλερ με 21 πόντους, 4 ριμπάουντ και 6 ασίστ και Μπαμ Αντεμπάγιο με 20 πόντους και 13 ριμπάουντ ήταν οι τρεις που έκαναν όλη τη δουλειά για τους Χιτ, από τους οποίους έλειψε μόνο ο Βίκτορ Ολαντίπο που ούτως ή άλλως δεν έχει μπει ακόμη στην ομάδα εξαιτίας των τραυματισμών του. Το Μαϊάμι είχε πολλή περισσότερη ενέργεια, έχτισε προβάδισμα 25 πόντων (!) στην πρώτη περίοδο και δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα.

Επόμενος αγώνας για τους Μπακς, τα ξημερώματα της Κυριακής (03:30) στο Σαν Αντόνιο απέναντι στους Σπερς, πριν τα Ελάφια ταξιδέψουν στην Ιντιανάπολις για να αντιμετωπίσουν τους Πέισερς τα ξημερώματα της Τρίτης (02:00).

Δείτε τα καλάθια του Γιώργου Καλαϊτζάκη:

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.