Οι Ρόκετς απέκτησαν τον Στίβεν Άνταμς από τους Γκρίζλις

12:00 | 02/02/2024

Οι Χιούστον Ρόκετς απέκτησαν τον σέντερ των Μέμφις Γκρίζλις, Στίβεν Άνταμς, με ανταλλαγή για τον γκαρντ Βίκτορ Ολαντίπο και τρεις επιλογές του δεύτερου γύρου, ανακοίνωσαν οι ομάδες την Πέμπτη.

Οι Γκρίζλις έλαβαν δύο επιλογές δεύτερου γύρου του 2024 και μια επιλογή δευτέρου γύρου του 2025, σύμφωνα με το ESPN.

Ο 30χρονος Άνταμς, που είναι εκτός από τον Ιανουάριο του 2023 μετά από επέμβαση στο δεξί γόνατο, αναμένεται να έχει αναρρώσει πλήρως για τη σεζόν 2024-25. Έτσι οι Ρόκετς απέκτησαν έναν ψηλό που θα μπορέσει να δώσει ανάσες στον ανερχόμενο αστέρα τους, Αλπερέν Σενγκούν στη θέση του σέντερ.

Ο προπονητής των Ρόκετς Ίμε Ουντόκα ζητούσε την αναβάθμιση της σκληρότητας και των ριμπάουντ στο ρόστερ και ο Άνταμς δίνει στις «ρουκέτες» έναν παίκτη που ηγήθηκε του NBA στα επιθετικά ριμπάουντ τόσο το 2021/22 όσο και το 2022/23. Πριν από τον τραυματισμό του στο γόνατο την περασμένη σεζόν, ο Άνταμς είχε κατά μέσο όρο 11,5 συνολικά ριμπάουντ σε 42 αγώνες.

Η συμφωνία γλιτώνει τους Γκρίζλις από τον εγγυημένο μισθό των 12,4 εκατομμυρίων δολαρίων, που έχει ο Άνταμς για τη σεζόν 2024-25 ενώ το συμβόλαιο του Ολαντίπο λήγει στο τέλος της σεζόν.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.