Oι Σανς απέκλεισαν τον «βασιλιά» και τους Λέικερς!

08:40 | 04/06/2021

Πρόκριση και για τους Νάγκετς με 4-2 επί των Μπλέιζερς

Εκτός από τον 1ο γύρο των πλέι οφ έμειναν οι πρωταθλητές Λέικερς. Με απίθανη εμφάνιση από τους Φίνιξ Σανς, ο Μπούκερ και η παρέα του κέρδισε εύκολα με 113-100 στο Λ.Α, έφτασαν τις 4 νίκες και προκρίθηκαν στα ημιτελικά της Δύσης! Εκπληκτικόςο Ντέβιν Μπούκερ με 47 πόντους, 11 ριμπάουντ και 8/10 τρίποντα, σημαντικοί και οι Κρις Πολ (12 ασίστ, 8 πόντοι) και ο Τζε Κράουντερ (18 πόντοι με 6/9 τρίποντα). Από την άλλη, η ομάδα του Λος Άντζελες έδειξε ξανά προβλήματα σε άμυνα και επίθεση, ενώ ήταν καθοριστικός ο νέος τραυματισμός του Άντονι Ντέιβις, που αποχώρησε μετά από πέντε λεπτά στο παρκέ.

Ο Λεμπρόν Τζέιμς έμεινε σχεδόν μόνος του (29 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 7 ασίστ), οι Κεντάβιους Κάλντγουελ - Πόουπ (19 πόντοι) και Ντένις Σρέντερ (20 πόντοι) δεν ήταν αρκετοί και κάπως έτσι οι περσινοί πρωταθλητές έκλεισαν ήδη εισιτήρια για διακοπές, σε ένα καλοκαίρι που ίσως περιλαμβάνει μεγάλες αλλαγές σε ρόστερ και τεχνικό επιτελείο.

Στα ημιτελικά της Δυτικής Περιφέρειας του NBA προκρίθηκαν και οι Νάγκετς, καθώς έφυγαν με το μεγάλο διπλό από το Πόρτλαντ επικρατώντας 126-115 των Μπλέιζερς. Πλέον θα περιμένουν λίγη ώρα να μάθουν με ποιον θα παίξουν, αφού το Game 6 των Σανς με τους Λέικερς βρίσκεται σε εξέλιξη. Το Φοίνιξ είναι μπροστά με 3-2.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι στο ξεκίνημά του, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν δυνατά στο παρκέ και τον Ντέμιαν Λίλαρντ να δείχνει αποφασισμένος να ισοφαρίσει σε 3-3 και να στείλει τη σειρά σε 7ο παιχνίδι, παρά τον τρομερό Μάικλ Πόρτερ Τζούνιορ που στην πρώτη περίοδο είχε 22 πόντους μέσα σε 9 λεπτά και πάλευε ουσιαστικά μόνος του. Έχοντας γρήγορο ρυθμό στην επίθεση και παίζοντας αρκετά καλή άμυνα στα πρώτα 24 λεπτά αγώνα, οι Μπλέιζερς ήταν αυτοί που κατάφεραν να πάρουν ένα καλό προβάδισμα της τάξεως των επτά πόντων, λίγο πριν ηχήσει η κόρνα του πρώτου μέρους (68-61).

Από εκεί και πέρα, στο δεύτερο μέρος το Ντένβερ μπήκε αποφασισμένο να γυρίσει το ματς και με σημαντικά καλάθια του Μάικλ Πόρτερ Τζούνιορ στην αρχή και έπειτα του Νίκολα Γιόκιτς, κατάφερε να ισοφαρίσει αλλά και να περάσει και μπροστά στο σκορ, στα πρώτα λεπτά του τέταρτου και τελευταίου δωδεκαλέπτου. Μάλιστα, με μεγάλα τρίποντα του Μόρις και Πόρτερ ανέβασαν την διαφορά στο +9, ενώ την διατήρησαν μάλιστα μέχρι το φινάλε του αγώνα.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο Νίκολα Γιόκιτς με 36 πόντους από 11/18 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 8/8 βολές, 8 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 1 κλέψιμο , 5 λάθη, ενώ είχε άξιο συμπαραστάτη τον Μάικλ Πόρτερ Τζούνιορ με 26 πόντους, από 6/12 τρίποντα, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Στους 10 σταμάτησε ο Φακούντο Καμπάτσο.

Όσο για τους ηττημένους, ο Ντέμιαν Λίλαρντ έβαλε 28 πόντους από 5/9 δίποντα, 3/11 τρίποντα, 9/9 βολές, με 13 ασίστ και 4 ριμπάουντ, ενώ από 21 σημείωσε ο Σι Τζέι ΜακΚόλουμ.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.